L'Ajuntament convergent de Sant Jaume de Llierca ha fet pública la seva oposició a la planta de triatge d'escombraries. Fins ara, havia condicionat la seva posició als resultats d'una consulta legal. Després que la Direcció General d'Administració Local els hagi comunicat la impossibilitat de fer un referèndum, l'Ajuntament ha repartit un escrit per les cases, on exposa que "davant la impossibilitat d'arribar a cap compromís ferm o acord de cap mena amb el Consell Comarcal, quan a compensacions per al poble, i sabent el que pensen la majoria de veïns i veïnes, des de l'equip de govern no valorem positivament l'ubicació de la planta de triatge al municipi de Sant Jaume". En conseqüència, l'Ajuntament ha manifestat que no signaran cap permís a favor de la planta.

El vicepresident del Consell Comarcal, Josep Berga (CiU) ha valorat de lògica i legítima la posició de l'Ajuntament. Ha remarcat que des del desembre hi ha un avantprojecte aprovat pel Consell i que falten 7 informes departamentals. A partir dels informes favorables. el Consell podrà aprovar el Pla especial, en el qual l'Ajuntament, només tindrà dret a audiència i opinió. Berga ha apuntat que la posició de l'Ajuntament no afectarà els tràmits de la implantació. Berga ha comparat l'interès públic de la planta amb la de l'AVE. Pel que fa a les compensacions en benefici del municipi, les ha de decidir el Consell d'Alcaldes. La causa és que les compensacions hauran de ser assumides per la resta de municipis de la comarca.

L'oposició d'ERC ha qualificat d'electoralista la decisió de l'equip de govern. La regidora, Gemma Carreras (ERC) ha opinat que es tracta d'una estratègia per trobar gent per a a llista de CiU.