El conseller d'Interior, Felip Puig, va expressar ahir el compromís que durant aquesta legislatura es duguin a terme la construcció de les comissaries dels Mossos d'Esquadra que estaven compromeses a la Selva Interior i la Jonquera. Puig però, no va fer cap menció sobre la nova comissaria que s'ha de construir a Salt per allotjar les instal·lacions centrals que actualment estan situades al barri de Vista Alegre de Girona.

El titular d'Interior va deixar clar que l'actual situació econòmica impedeix, però, iniciar totes i cadascuna de les obres durant aquest 2011. No obstant, va detallar que a tot Catalunya hi haurà entre quatre i cinc comissaries pendents. A banda de les de Selva Interior i la Jonquera, n'hi haurà una entre el Camp de Tarrgona i les Terres de l'Ebre (per donar cobertura a la zona del litoral sud), i una al Tarragonès nord.

La nova comissaria de la regió policial de Girona està projectada al barri de Mas Masó de Salt i disposa de 10.700 metres quadrats amb l'objectiu d'albergar tots els serveis centrals de la regió i diverses ampliacions, com ara una galeria de tir. En un principi la nova comissaria havia d'estar llesta entre 2012 i 2013 però el nou Govern va anunciar que retardaria la seva construcció per raons pressupostàries. Recentment, el conseller d'Interior ja havia anunciat que la nova comissaria "estava congelada", i en la compareixença d'ahir no en va fer menció.

De tota manera, tot i la situació econòmica que viu la Generalitat i en un context de retallades, Felip Puig sí que va garantir la construcció de les altres dues "compromeses" de la Jonquera i Selva Interior.