L'Institut Geològic de Catalunya va registrar ahir a primera hora de la tarda un petit terratrèmol de 2,5 graus a l'escala Richter entre els municipis de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, en ple massís de l'Ardenya. L'Institut Geològic informava que donada l'escassa magnitud del moviment sísmic, difícilment s'hauria percebut. Aquest diari va posar-se en contacte amb veïns de la urbanització Rosamar de Santa Cristina i de la Casa Nova de Sant Feliu que van manifestar que no havien notat res. Les policies locals dels dos municipis tampoc no van rebre cap trucada d'algun veí que hagués sentit res, ni tampoc el parc de bombers de Castell d'Aro.

Les dades que va recollir l'Institut Geològic són que el sisme es va produir quan passaven 25 minuts de la una de la tarda d'ahir i que l'epicentre es va localitzar a quatre quilòmetres de profunditat, en les proximitats dels límits que marquen els municipis de Santa Cristina i Sant Feliu, a una distància d'entre dos i tres quilòmetres de la costa. Des de l'Institut s'informava que era possible que algú hagués percebut "lleugerament" el moviment sísmic.

Des de l'Institut van informar que a Catalunya hi ha falles però que no hi ha contacte entre plaques (que podrien provocar sismes més intensos), sinó que són producte de moviments que són com esquerdes.

Els dos darrers moviments sísmics a les comarques gironines es van registrar al municipi de Caldes de Malavella. L'últim fou aquest 3 de gener (2,7 graus). L'anterior fou el passat 19 de desembre i fou percebut en moltes localitats amb una magnitud de 3,6 graus.