Segueix-nos a les xarxes socials:

Organitzadors i Ajuntament trenquen les negociacions i no es faran Barrakes

Unes 300 persones es concentren a l'edifici municipal i fan una "cassolada" de protesta

Organitzadors i Ajuntament trenquen les negociacions i no es faran Barrakescarles colomer

L'Ajuntament de Blanes i l'Associació Juvenil de Barrakes han trencat les negociacions i en conseqüència no es celebrarà el Festival Sa Costa Barrakes, segons van assegurar ahir els membres d'aquesta entitat de joves en un comunicat.

I és que la setmana passada l'Ajuntament va anunciar que havia decidit el canvi d'ubicació del festival que es celebra per la Festa Major a la zona d'Els Pins i, llavors, els joves es van mostrar descontents amb el canvi d'ubicació, sobretot perquè no se'ls havia comunicat aquest trasllat a la Ciutat Esportiva, un indret que al seu parer presenta diferents inconvenients com ara de mobilitat, seguretat i falta d'infraestructures.

El vicepresident de l'Associació va explicar ahir que s'havien trobat amb l'Ajuntament i que, si bé els havien fet propostes de noves ubicacions o de rebaixar la potència sonora dels concerts, l'Ajuntament "ho ha refusat i ens ha dit que no, i tampoc no ens han proposat res". Segons afegeixen en el comunicat, el consistori els va assegurar que hi ha denúncies per excés de contaminació acústica en aquesta zona i que en edicions passades de Barrakes s'han sobrepassat els 110 decibels permesos; un fet que els joves han volgut solucionar amb medidors acústics de l'empresa que els munta l'escenari però que finalment no han acceptat, afegeixen.

"No es mouen"

Ahir al vespre, unes 300 persones es van concentrar davant l'Ajuntament i van fer una cassolada amb tambors i estris de cuina per tal de demanar que l'Ajuntament no faci el trasllat i que es tornin a fer les Barrakes al barri d'Els Pins. Els manifestants eren joves de 18 a 30 anys del municipi que van anar fins al passeig de Dintre a fer-se sentir, també van llegir un manifest reclamant a l'Ajuntament que no es posi fi al festival. Ahir es va contactar amb el consistori i van emplaçar les seves declaracions sobre aquest tema a dia d'avui.

Prem per veure més contingut per a tu