Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Escala escurça la ruta del Via Crucis però tindrà més escenes

A Castelló hi haurà representació pels carrers i l'escenificació del retaule a la catedral

El Via Crucis de l'Escala, organitzat per l'associació cultural El Rosetó, canvia el recorregut per fer-lo més curt per tal de dedicar més temps a les escenes que n'hi haurà de noves. L'activitat, en la qual participen 150 persones es portarà a terme divendres amb un total de nou escenes que acaben a la mar d'en Manassa.

El quadre de l'aigua, al carrer del Mar -moment en què diverses dones partidàries de Jesús li donen aigua per veure- i el de les injúries al carrer Maranges -quan els contraris s'escridassen- són les dues escenes noves que s'han incorporat. També s'ha volgut canviar l'escena de la crucifixió que es representa a la mar d'en Manassa amb novetats com el fet que els romans es juguin la túnica de Jesús una vegada despenjat de la creu i un final musical. A aquestes escenes s'hi sumaran la Sentència (a la plaça de l'Església), la Primera caiguda i les Dones Pietoses (al carrer Germans Masferrer), la segona caiguda i la Verge Maria (a la plaça Avi Xaxu), la Verònica (al carrer Enric serra amb plaça del Peix), la tercera caiguda (carrer Pintor Joan Massanet amb la plaça del Peix), i el Cirineu (al carrer Jon Massanet amb la Platja). Pel que fa al recorregut, és lleugerament diferent per fer-lo més curt, però acaba com és habitual a l'emblemàtic espai de la Mar d'en Manassa, davant de mar. Justament l'àrea acaba de ser objecte d'una adequació i millora de la zona del passeig i disposa de nou mobiliari urbà.

A Castelló d'Empúries el Via Crucis també se celebrarà divendres a dos quarts de nou del vespre pels carrers del centre històric. A banda d'aquesta activitat, demà s'estrena a les nou del vespre la representació del retaule a la catedral que es repetirà divendres en dues representacions a les sis i a les nou del vespre. Aquest any s'ha estrenat dins les activitats de Setmana Santa, la processó pels canals d'Empuriabrava, que va tenir lloc diumenge amb un bon èxit de participació.

Prem per veure més contingut per a tu