Tossa Unida (TU) va fer pública ahir la seva contraproposta que ha fet arribar a CiU i que servirà de base també per negociar amb el PSC. L'element principal és que torna a reivindicar el govern de concentració entre els 13 regidors que formen l'Ajuntament de Tossa i proposa que l'alcaldia es reparteixi dos anys entre les forces més votades, ells i CiU. A més, destaquen que pel seu partit no és tant important el repartiment de carteres com altres elements com les propostes o, sobretot, "un canvi en la forma de governar".

Pel TU, doncs, hi ha una sèrie de punts "molt importants" a l'hora de negociar. En aquest sentit, destaquen el pla d'austeritat, el model de poble, una organització administrativa menys política i més tècnica, diàleg fluïd amb les associacions empresarials i veïns i la cessió de l'antiga Caserna, entre d'altres. Finalment, la cap de llista del TU, Gisela Saladich, va destacar que si CiU no fa un canvi serà molt difícil pactar: "Si CiU es tanca en banda amb la proposta que ens van enviar, el pacte serà gairebé impossible", va sentenciar.

Riells: ERC i RV-E, més aprop

I a Riells i Viabrea, el possible pacte entre ERC i l'Entesa de Riells (RV-E) cada cop es troba més aprop si bé, fins la setmana vinent no hi haurà un tancament del possible acord. Ambdós grups estan en converses i van ben encaminades i, per tant, si no hi ha?gués canvi, les forces guanyadores de les eleccions: ERC i RVE amb un total de set regidors formarien l'equip de govern d'aquest nou mandat en aquest municipi del Baix ?Montseny.

Maçanet: triar l'alcalde al ple

El grup d'Acord per Maçanet (AM) s'ha definit i assegura que com que les eleccions del 22 de maig "no han donat majoria suficient a cap grup municpal per encapçalar un govern amb força suficient" proposa que durant el ple de constitució del nou ajuntament, el proper 11 d juny, siguin els "regidors electes que triïn el nou batlle d'entre aquells caps de llista que s'hi presentit" i que llavors, sigui el nou alcalde el qui formi el govern.

Hostalric: majoria i convidats

El grup de CIU té la majoria absoluta Hostalric i no tindrà problemes per governar però no descarta la inclusió d'algun altre regidor de la resta de grups que hi ha a l'oposició per formar govern. En el darrer govern CiU que també va ostentar l'alcaldia, tot i no tenir una majoria absoluta, va governar amb PSC i Hostalric Cívic, aquesta darrera, és un grup que ha desaparegut en els darrers comicis locals.