11 de juny de 2011
11.06.2011

Recoder diu que l'Estat s'ha extralimitat amb els atermenaments

Roses va rebre ahir la resolució d'exclusió de l'espai maritimoterrestre
de la Gola de l'Estany

11.06.2011 | 02:00

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en resposta a una pregunta de Solidaritat Catalana (SI), ha admès que l'Estat s'ha extralimitat en els atermenaments d'Empuriabrava i Roses amb competències que són del govern de la Generalitat. Per aquest motiu es va interposar un contenciós. D'altra banda, Roses va rebre ahir la resolució que exclou definitivament les propietats de la Gola de l'Estany del domini públic maritimoterrestre, tal com havia anunciat l'Estat.
Tant en el cas d'Empuriabrava com el de Roses, aquesta setmana s'ha donat a conèixer una solució que resol l'afectació de l'atermenament sobre els habitatges. Els sis metres de servitud de pas que quedaven afectats, des del canal cap als habitatges, passaran al carrer, desafectant qualsevol propietat. Es manté, però, la problemàtica dels amarraments, que passaran a ser una concessió. Durant tot aquest temps hi ha hagut un enfrontament amb l'Estat per part dels propietaris, però també de la Generalitat, que va interposar un contenciós. El conseller, en resposta a Solidaritat, va manifestar que tot i que les afectacions no suposaven una expropiació sinó una limitació respecte als usos possibles a aquestes zones, la Generalitat "entén que la seva delimitació vulnera les competències que amb caràcter exclusiu ostenta en matèria de ports esportius". Per a Recoder, la gestió dels amarraments i l'accés als serveis portuaris ha de seguir la normativa vigent, així com les establertes en el títol concessional.
A banda de les zones de canals, resultava afectada per la llei de Costes un miler d'apartaments a primera línia de mar a Santa Margarida. El Ministeri de Medi Ambient es va comprometre a excloure'ls fa uns mesos i ahir Roses va rebre la resolució que, tal com ha destacat l'Ajuntament, "posa fi a un llarg procediment en què resultaven afectats més de mil apartaments i tres hotels".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema