Un cop ja sembla clar que l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, presidirà la diputació de Barcelona i Josep Poblet la de Tarragona, el més probable és que Unió acabi presidint una de les dues restants: la de Girona o la de Lleida. Si acaba essent la de Girona, els més ben posicionats semblen ser el futur alcalde de Salt, Jaume ?Tor?ramadé (actual portaveu de CiU a l'ens supramunicipal), o el de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut.

La Jonquera

L'únic regidor del PP a la Jonquera encara no ha decidit si votarà CiU o ERC perquè governin, ja que les dues formacions van empatar a quatre regidors. En principi, és difícil que el PP arribi a un pacte amb alguna de les dues formacions, de manera que el que està per decidir és a qui donen suport els populars en la investidura. CiU els ha ofert la possibilitat de complir el 100% del programa electoral, però això no ha acabat de convèncer els populars, que ahir a la nit es van tornar a reunir amb ERC. La decisió se sabrà avui.

Sant Julià de Ramis

PSC (4 regidors) i UDM (1 regidor) governaran finalment en minoria a Sant Julià de Ramis, després que Bloc Municipal de Catalunya hagi decidit mantenir-se a l'oposició, amb CiU i Medinyà 1972-Entesa. El cap de llista socialista, Narcís Casassa, i el d'UDM, Pere Pujolràs, van signar ahir l'acord de govern, segons el qual Pujolràs serà el primer tinent d'alcalde i s'ocuparà de Medi Ambient, Educació, Cultura i Patrimoni. A més, UDM tindrà també una delegació específica per al projecte global de connexió entre els nuclis de Sant Julià, el ?desen?volupament del parc urbà de l'AP-7 i la gestió de vies i espais públics.

Consell de la Selva

ERC i CiU han confirmat que han arribat a un acord per governar plegats al Consell Comarcal de la Selva, de manera que les dues forces sumaran un total de 18 consellers comarcals. D'aquesta manera, repetiran el mateix acord d'aquest mandat.

Quart

CiU i Alternativa per Quart-AM van formalitzar ahir el seu pacte de govern, segons el qual els republicans tindran l'alcaldia durant els dos primers anys i els convergents en els dos darrers. Les dues formacions faran un programa en comú que presentaran d'aquí a pocs dies, on es plantejarà el programa que es desenvoluparà durant tot el mandat. Pel que fa a les àrees, Alternativa tindrà urbanisme, medi ambient, esports, joventut, cultura i educació, mentre que CiU es quedarà amb hisenda, festes, gent gran, promoció econòmica i salut, entre d'altres. A més, les dues formacions han mantingut la mà estesa al PSC per si volia tenir alguna regidoria, però els socialistes ho han rebutjat.

Alp

CiU i ERC han arribat a un acord per governar a Alp, de manera que el convergent Ramon Moliner serà el batlle i el republicà Isidre Ribera el tinent d'alcalde.