El govern en minoria de CiU a l'Ajuntament de Lloret de Mar està negociant amb el regidor d'ERC Jordi Orobitg perquè aquest acabi entrant a l'executiu de la ciutat. De fet, aquest és un dels motius pels quals Lloret encara no ha fet públic el nou cartipàs municipal, a diferència de la majoria d'Ajuntaments, malgrat que el nou consistori es va formalitzar el passat 11 de juny. Segons sembla, les negociacions estan sent llargues, tot i que només es treballa per l'entrada d'un sol regidor.

Orobitg va reconèixer ahir mateix que està negociant amb CiU per formar part del nou govern en minoria de Lloret. "Estem negociant. És cert. La cosa està bastant avançada, però encara no hi ha res tancat", va destacar Orobitg. L'entrada del regidor d'ERC també deixaria el govern en minoria, ja que CiU compta amb set regidors i la majoria està en 11, però ajudaria a ampliar un executiu força curt tenint en compte les dimensions de la població.

La idea de l'Ajuntament, segons fonts municipals, és poder tenir enllestit el nou cartipàs a finals d'aquesta mateix setmana, ja que les negociacions estarien sent dures. En ser preguntat per la intensitat de les negociacions, el líder dels republicans va destacar que estan sent exigents. "No ho estem posant fàcil", va reconèixer Orobitg, tot i que va assegurar que amb un sol regidor tampoc es pot fer una pressió molt gran.

Sembla ser que una de les àrees que hauria demanat el regidor d'ERC és turisme, una de les més importants de Lloret, tenint en compte les característiques de la població de la Selva. "Hi ha una sèrie de serrells que estan pendents i que continuem reunint-nos i parlant per acabar de tancar-los. Són temes com la transparència que portàvem al programa i per nosaltres és molt important", va afirmar Orobitg.

La confirmació d'aquestes negociacions corrobora els plantejaments que fa dies corren pel poble sobre l'estructura del futur cartipàs. També s'havia parlat de la possible entrada del PP, tot i que de moment hauria perdut força.