L'Ajuntament de Tossa de Mar va anunciar ahir, a través d'un comunicat, que posa a disposició de CiU la relació de factures pendents, per valor d'uns 160.000 euros, que "no han pogut ser imputades al pressupost". L'anunci el va fer després de confirmar que ja ha entregat la relació de factures pendents de pagament global, com havia demanat el grup de l'oposició. Segons el Govern, aquestes factures pendents pugen al voltant dels cinc milions d'euros en total.

Així, doncs, l'Ajuntament de Tossa ha entregat a CiU la relació de factures pendents de pagament fins al mes de juliol de 2011, que puja a cinc milions, i després de fer-ho anuncia que també posa a la seva disposició, "per si les volen", les factures pendents de consignació al pressupost, que en aquest cas pugen a uns 160.000 euros. La regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, va afirmar que "és estrany que, havent governat fins al mes de juny i havent escanejat milers de documents econòmics, CiU no disposi de la relació de factures que no van pagar abans de sortir del govern". Tot i això, l'actual equip de govern va anunciar que ja ha entregat la relació de factures pendents de pagament fins a juliol de 2011. Pujals va afegir, a més, que "també, si volen, tindran a la seva disposició la relació de factures que no han pogut ser imputades al pressupost, per un import aproximat de 160.000 euros".

La regidora va assegurar, també, que "gràcies al pla d'austeritat posat en marxa per l'actual govern", a més de pagar les factures de serveis mensuals, s'han pogut pagar factures pendents per import de 100.000 euros a petits proveïdors. "A mesura que l'estalvi ho permeti, està previst realitzar més pagaments, a l'espera del finançament extern demanat dins del Pla de Sanejament", va concloure.

Per altra banda, aquest divendres al matí se celebrarà un ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals per 2012, on està previst que es debati la polèmica pujada de l'IBI.