Peralada va nomenar ahir Filla Adoptiva i va entregar la màxima distinció, el Roc d'Or, a Carme Mateu Quintana, propietària juntament amb el marit, Artur Suqué, i la família del conjunt patrimonial del Castell de Peralada, entre molts altres negocis vinculats al municipi. Durant l'acte es va destacar la contribució a la cultura, a la conservació del patrimoni, a moltes col·laboracions altruistes per al municipi, però sobretot a la tasca portada a terme com a presidenta de l'Associació Cultural Castell de Peralada, amb la celebració del Festival de Música Internacional que enguany ha complert 25 anys.

"Avui és un dels dies més emocionants i feliços de la meva vida", manifestava Carme Mateu després de rebre nombrosos elogis dels presents al Centre Cultural, en una sala plena a vessar que porta el nom del seu pare, Miquel Mateu. Molt Propera amb el públic de la sala i lluint com sol ser habitual una flor a la jaqueta, l'homenatjada va resseguir algun record d'infantesa als jardins del Castell per mostrar la llarga vinculació al municipi on, entre altres iniciatives, ha portat un dels festivals de música més importants. Respecte aquest va manfiestar que "per mi el festival situa Peralada a l'Empordà i al món, i hem de continuar per incrementar el prestigi".

Carme Mateu és la quarta persona nomenada Filla Adoptiva, la darrera va ser l'exalcalde, Joan Padern -batlle durant 20 anys- i amic de la família. Padern va posar de manifest el gran valor de mantenir el patrimoni que posseeixen. "Vostès i la seva família han sabut conservar el castell per la vila" remarcant, a més, que "ha participat, ha disfrutat i patit com una peraladenca més". Va ser present de l'acte el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, qui també va evidenciar el valor de mantenir els elements culturals. "Som un país que no té matèries primeres", i entre els valors, "un és el patrimoni, és el nostre petroli del futur" i "aquells que l'han sabut conservar mereixen el nostre reconeixement" perquè, per Mascarell "tots els que fan del patirmoni una vocació estan preparant el nostre futur". El conseller va tenir paraules per l'actual alcalde, Pere Torrent, com a representant d'un poble que ha sabut fer del Patrimoni un tret d'identitat. Torrent va afegir que els negocis i iniciatives de la família portin el nom de Peralada arreu del món. L'alcalde va remarcar que la distinció es va acordar per unanimitat de tots els grups del consistori.

A l'acte hi van ser presents la família de Carme Mateu, alcaldes i regidors de la comarca, empresaris, representants d'entitats i nombrosos veïns.