La via ferrada Carcaixells de Santa Cristina d'Aro, que transcorre per la finca de Can Dalmau de Solius és motiu de discussió política des de fa almenys un parell d'anys perquè el seu propietari, l'editor del Grup Planeta, José Manuel Lara Bosch, no està disposat a assumir la responsabilitat si algun usuari s'hi fa mal. En el darrer ple municipal, el grup d'ERC, a l'oposició, va reclamar a l'equip de govern (CiU i PP) que negociï amb el propietari de Can Dalmau perquè acordin un conveni que permeti la reobertura de la via ferrada. L'alcalde, Josep Llensa (CiU), ha explicat que Lara no demana diners, sinó que l'Ajuntament realitzi una inversió per adequar l'espai, en faci el manteniment i contracti una assegurança per si algun dels usuaris hi pateix algun contratemps. Llensa, a més, ha manifestat que per tancar aquest conveni necessita el suport de l'oposició (ja que el govern està en minoria) i recorda que l'anterior mandat el govern (integrat pels socialistes i per Esquerra) no va acceptar la proposta de conveni de Lara.

La proposta de negociació va sorgir del grup d'Esquerra en el ple de l'aprovació de les ordenances fiscals. Aleshores, va reclamar que es desencallessin diferents temes, entre ells, aquest de la via ferrada. El seu portaveu, Jordi Mulà, i que fou membre de l'anterior equip de govern, ha explicat que fa un parell d'anys van voler signar un conveni amb el propietari de Can Dalmau per tal que l'Ajuntament de Santa Cristina es fes càrrec del manteniment de la citada via ferrada. No obstant això, no hi va haver acord. Mulà indica que el govern no estava disposat a signar un conveni que tenia una durada d'un o dos anys prorrogable cada any.

En aquest sentit, entén que si l'Ajuntament hi ha de fer una inversió i la vol promocionar, necessita que el conveni tingui més durada. Respecte a la publicitat de la via ferrada, el regidor republicà ha concretat que quan Lara els va manifestar que es desentenia d'aquest trajecte, van deixar de promocionar-la.

Malgrat aquest fet, i que el pont penjat té diferents cartells que indiquen que és de propietat privada i que s'hi prohibeix el pas, els usuaris hi segueixen acudint i travessant el pont, com queda palès si es fa una recerca per Internet.

Llensa ha manifestat que si l'anterior govern ja va negociar un conveni i no van acceptar la proposta del propietari, ell encara té menys poder de decisió ja que governa en minoria. A més, no pot imposar el conveni que vol l'Ajuntament de Santa Cristina al propietari de la finca.