Segueix-nos a les xarxes socials:

Rosique insta Camps a retirar l'acusació de pagar en negre un assessor i ell s'hi nega

El ple aprova un pressupost que preveu inversions per 600.000 euros i puja a 7,5 milions

Picabaralla entre l'exalcaldessa Ruth Rosique (PSC) i l'actual batlle de Vidreres, Jordi Camps (CiU), durant el torn obert de paraula en el ple ordinari d'ahir. Rosique va instar l'alcalde a retractar-se per haver dit -com va reccollir Diari de Girona- a principis d'octubre que durant l'antic mandat va estar pagant a un assessor en negre. Camps s'hi va negar i l'exalcaldessa va dir que "no hi ha cap prova que ho pugui demostrar", mentre que el batlle va reiterar que a aquest assessor se'l va estar pagant via transferència bancària i que "mai va pagar a Hisenda ni estava donat d'alta a la Seguretat Social", mantenint el que va dir en el seu dia.

L'exalcaldessa, per part seva, va defensar la seva actuació i va assegurar que durant els quatre anys del seu govern, i com ara pot veure l'actual, "hi ha tots els comprovants de totes les transferènciaes bancàries", i, a més, en tots els pressupostos hi havia la partida assignada per pagar l'assessor, que cobrava 1.200 euros al mes.

Un altre punt en el qual els dos regidors van topar va ser quan l'exalcaldessa li va demanar a Camps que li donés informació sobre els "més de 512.000 euros en estudis i projectes" que, segons havia denunciat el batlle a l'octubre, hauria gastat l'antic equip de govern. Camps li va respondre que no són només 512.000 euros, sinó que "em vaig equivocar de xifra, ja que encara hi ha 244.000 euros més" a sumar-hi.

Aproven el pressupost

A banda, el ple d'ahir tenia un punt important, l'aprovació del pressupost de l'any vinent, aprovat amb els vots a favor de CiU i VST, l'abstenció del PP i el vot en contra del PSC. Els comptes ascendeixen fins als 7,5 milions d'euros; el que representa uns 500.000 euros menys que el de l'any passat. Aquesta disminució es veu justificada bàsicament per la disminució del capítol d'inversions, que si bé l'anteior any era de 1,1 milions d'euros; el presentat ahir contempla inversions per uns 600.000 euros; mig milió d'euros menys.

L'alcalde va definir el nou compte com a "auster i ajustat en l'epoca de crisi ecònomica". I l'equip de govern va afegir que si bé hi ha menys ingressos previstos per a l'any vinent, es justifica per la congelació de l'IBI (Impost de Béns Immobles) i que en canvi, això "comportarà un estalvi als veïns del municipi de 350.000 euros", ressalta.

Pel què fa a les inversions previstes en el pressupost, l'alcalde també va explicar que "en la seva major part estan cobertes per subvencions".

Prem per veure més contingut per a tu