26 de gener de 2012
26.01.2012
Diari de Girona

Troben un refugi antiaeri de la Guerra

26.01.2012 | 01:00
La plaça Prim on s'ha localitzat s'està reurbanitzant.

Les obres de reurbanització que s'estan duent a terme a la plaça Prim de Roses han pemès localitzar un refugi antiaeri al subsòl. El consistori, que ja en coneixia l'existència, estudiarà ara l'estat de conservació que té aquest espai, construït durant els anys de la Guerra Civil.
En el cas que ho permeti, l'Ajuntment treballarà per la seva recuperació i posada en valor, tal i com es va fer fa uns anys amb el que es va trobar a la plaça Pujada de l'Escorxador. L'objectiu: conservar aquests espais com a testimonis de la història més recent del municipi.

Diversos llocs documentats
Roses compta amb nombrosos refugis d'aquestes característiques que es van construir entre finals de 1937 i l'any 1938. La recopilació dels refugis, entre els quals hi ha el que s'ha localitzat ara, l'han permès les fonts documentades i el testimoniatge oral.
També es coneix l'existència d'un a la plaça de l'Esglèsia i a d'atres zones despoblades com a les muralles de la Ciutadella -que en va acollir tres- o el de Camp de la Cortina, on van iniciar-ne la construcció però no es va acabar ni va estar en funcionament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook