L'Ajuntament d'Arbúcies no portarà a ple el pressupost per aquest 2012 durant el gener com estava previst i de moment, la seva aprovació es troba sine die. L'equip de govern (EPA) ha pres aquesta decisió, com desta l'alcalde d'Arbúcies Pere Garriga, després de la "incertesa" del cobrament de les subvencions del Pla de Barris així com també, d'alguns ingressos que podria rebre l'Ajuntament amb els canvis de l'executiu de Rajoy com és l'augment de l'IBI (Impots de Béns Immobles).

Si d'entrada l'ajuntament treballava des del desembre amb la previsió que rebria un total de 2,5 milions d'euros en aquests moments, relata Garriga "hi ha informacions contradictòries i per tant, no sabem si se'ns donarà tot o res o una part del què toca per al 2012 del Pla de Barris".

Es dóna el cas que enguany és quan aquest consistori havia de rebre la quantitat més gran d'aquest ajut de la Generalitat, uns 2,1 milions d'euros, dels quals l'ajuntament n'aportava 600.000 euros. Uns diners que de moment no estan garantits que arribin per part de la Generalitat i que en el cas d'Arbúcies es destinaven principalment a seguir amb les obres del futur centre d'arts escèniques Naus Ayats, la futura biblioteca de Can Delfí i també finançaven part del projecte per la remodelació del carrer Camprodon, l'eix comercial de la vila, entre d'altres.

"Hauríem de refer el compte"

Pere Garriga destaca que també ha decidit aturar el procés i no portar el pressupost a ple perquè "cal que s'aclareixi l'augment real de l'IBI i per tant, els ingressos que hi haurà a Arbúcies amb el canvi que ha fet l'Estat". I finalment, destaca que un altre aspecte que ha provocat aquesta pausa en la tramitació "és el decret que es preveu sobre l'endeutament dels ajuntametns, cal tenir clar fins quant ens podem endeutar".

Per tot això, l'equip de govern ha pres la decisió dient que "no ens volem llançar a aprovar un pressupost, seria una aventura absurda perquè potser d'aquí un mes hauríem de refer-ho de dalt a baix".

Davant la situació i per intentar trobar respostes, el batlle d'Arbúcies tindrà en breu una trobada amb responsables del Pla de Barris del Govern català i saber quin ajut rebran al final ja que en funció d'això per exemple l'ajuntament podrà seguir amb les obres de les Naus Ayats, que ja es van aturar perquè l'empresa no cobrava i Garriga no descarta que torni a ocórrer si finalment no s'aporten els diners del Pla de Barris.

I també, una altre projecte emblemàtic pel poble és la remodelació del carrer Camprodon i podria engengar-se a mig gas si al final només compta amb part dels ajuts que té i no amb els prop de 400.000 euros que provenen de la Llei de Barris, destaca l'alcalde d'Arbúcies.