L'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà i l'Escola Oficial d'Idiomes de Figueres organitzaran conjuntament uns tallers de cuina i degustació de vins a través de diferents idiomes. Les classes, que s'impartiran els divendres del mes de març, tenen com a objectiu barrejar una classe pràctica de cuina d'un país de parla alemanya, anglesa o francesa i els alumnes aprendran a fer un plat típic de cada lloc així com conèixer l'argot culinari de cada zona. A banda d'això, el projecte també té en compte degustacions de vins a través d'un professional autòcton del país a través de l'idioma que s'hi parla.

L'acord al qual han arribat les dues escoles passa per realitzar quatre tallers, tres dels quals seran de cuina (un en francès, un en anglès i un altre en alemany) i un que es dedicarà al tast de vins en francès. Es farà en un format de tres hores de duració -de cinc a vuit del vespre- i, segons han explicat, els professors les impartiran en els idiomes de cada país. Així, els plats i productes que s'elaborin en cadascun dels tallers organitzats seran els "típics" del lloc autòcton de cada professor. La idea és, també, que els alumnes que hi participin aprenguin l'argot de cuina de cada país i posin en pràctica les tècniques culinàries en les llengües estrangeres que s'impartiran.