L'Ajuntament de Lloret de Mar i les discoteques de la localitat han arribat a un acord perquè aquests locals tanquin més aviat del que permet la Generalitat i així intentar evitar que es repeteixin els aldarulls de l'any passat. Fa pocs dies, ha entrat en vigor una ordre del Govern català que permet a tots els locals d'oci nocturn obrir entre 30 i 45 minuts més durant la temporada d'estiu, però el sector lloretenc considera que tancar més aviat contribuirà a evitar incidents. Es tracta d'una mesura més amb aquest objectiu, després de l'aprovació de les noves ordenances de civisme i via pública.

Així, doncs, mentre l'ordre de la Generalitat diferencia horaris de nit entre setmana i els cap de setmana, a Lloret sempre es tancarà a la mateixa hora, ja que es considera que és un municipi turístic i no hi ha distincions de dia. Així, segons l'acord, les discoteques i sales de festa de Lloret hauran de parar la música i engegar els llums a dos quarts de sis per començar a evacuar els usuaris, per baixar persianes a les sis en punt. A la resta de Catalunya les discoteques podran obrir fins a tres quarts de sis entre setmana i fins a tres quarts de set els caps de setmana. Tant l'ordre del Govern català com l'acord de Lloret serà per la temporada d'estiu. En concret, des del passat 1 de juny fins al 15 de setembre.

El representant del sector de les discoteques a Lloret de Mar, Richard Bentham, va anunciar divendres l'acord en declaracions a Nova Ràdio Lloret. "Hem arribat a un acord de reducció d'horaris, juntament amb diverses iniciatives per minitmitzar el risc de possibles problemes", va explicar Bentham. El representant de les discoteques va reconèixer que perdran diners, però confia que la mesura ajudarà a evitar problemes. "Econòmicament, per suposat que ens perjudica. El que passa que entenem que tothom ha de posar de la seva part per redreçar la situació", va afirmar Bentham.

L'ordre de la Generalitat també afecta els bars, que a partir d'ara podran tancar a les tres entre setmana i a dos quarts de quatre els divendres, dissabtes i vigílies de festius. A més, els bars musicals podran obrir a les dotze del migdia, en lloc de les cinc de la tarda com fins ara. Una normativa que sí que beneficiarà els bars lloretencs. El president del gremi a Lloret, Manel Casademont, va rebre la notícia amb els braços oberts.

Segons destaca la ràdio municipal, l'Ajuntament està content d'haver arribar a un acord amb el sector, ja que era una de les voluntats de l'equip de Govern després dels aldarulls.