El grup municipal d'EUiA de Blanes, que es troba a l'oposició, reclama que l'Ajuntament, en cas de portar-se endavant una denúncia sobre les irregularitats de gestió de l'empresa Centres Mèdics la Selva Maresme es personi com a acusació particular. I a més, reclama que el consistori, com a part de l'empresa BC Gest -té una participació del 15%-, presenti petició d'investigació a la Fiscalia del Tribunal de Cuentas.

Aquestes són algunes de les peticions les fa el grup en una moció que avui serà debatuda en el ple ordinari i després, segons assegura EUiA, que en aquests darrers dies hagin sorgit diferents informacions on es revelaven irregularitats en la seva gestió en l'empresa Centres Mèdics la Selva Maresme, de la qual l'únic soci és l'empresa BC Gest, de la qual l'Ajuntament té una participació. I a més, justifica la moció per l'existència d'un informe de la Sindicatura de Comptes que revelava irregularitats en la gestió de Centres Mèdics La Selva Maresme, i que no ha sortit mai a la llum. I també recorda que la Fiscalia del Tribunal de Cuentas obre les portes a una nova investigació.

A banda de ser acusació particular en cas de denúncia, la moció d'EUiA també reclama que l'Ajuntament de Blanes doni suport a la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut i s'informi els ciutadans i totes les entitas relacionades amb salut, el Síndic de Greuges de Catalunya, i el Defensor del Pueblo del Estado sobre aquest tema. L'acord també es vol remetre a d'altres instàncies com el Parlament i Congrés.

Lloret: el precedent

Cal recordar que aquest municipi de la Selva, que també té la Corporació de Salut Selva Maresme com a gestors dels seus equipaments sanitaris, no és l'únic que porta a ple les presumptes irregularitats en l'ens. Aquest dilluns a Lloret de Mar es va acordar que el govern (CiU-ERC) es comprometria a entregar tota aquella documentació relacionada amb el cas de les presumptes irregularitats entre l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo, l'empresa Centres Mèdics Selva Maresme i la Corporació de Salut Selva Maresme.

El govern també va agafar el compromís d'exigir a la Corporació de Salut que entregui la informació requerida pels grups municipals de Blanes, Calella i Lloret en una reunió mantinguda amb els directius de l'ens sanitari l'abril.