El ple de l'Ajuntament d'Arbúcies d'ahir al vespre va anunciar la renúncia al càrrec de la regidora de festes i joventut, Ester Díez (d'Entesa per Arbúcies). Díez ha deixat el càrrec per motius estrictament professionals. L'alcalde del municipi, Pere Garriga, va explicar ahir que la persona que es farà càrrec de la vacant de Díez serà Maria Àngels Soler Puigmacià que a les últimes eleccions del maig de 2011 estava a la posició número 8 de la llista d'Entesa i, per tant, va quedar-se a les portes d'entrar al consistori. El batlle també va aclarir que "la renúncia es deu, únicament, a motius professionals, però en cap cas per desavinences". Entesa governa a l'Ajuntament d'Arbúcies amb majoria absoluta (amb 7 regidors), mentre que CiU disposa de 3 edils i ERC, la CUP i el PSC tenen un regidor cadascú.

Fusió del servei de residus

L'Ajuntament d'Arbúcies va aprovar també en el ple municipal d'ahir al vespre la delegació de competències en la gestió dels residus de la població al Consell Comarcal de la Selva. L'objectiu d'aquesta mesura, tal com va insistir el president de l'ens, Robert Fauria, en el consell d'alcaldes d'ahir, és poder "mancomunar els diferents serveis municipals" necessaris per a totes les poblacions de la comarca de la Selva.

En el ple municipal d'ahir es va informar favorablement de la repercussió de l'aplicació de les noves mesures legislatives al cànon de l'aigua. Per tant, es va determinar la pujada de tarifes del servei de subministrament de l'aigua potable a Arbúcies. També va tirar endavant la ratificació de l'acord de la Junta de Govern Local, de prorrogar el Pla Social d'Igualtat de la població.

Entre les aprovacions de diverses mocions, destaca el suport a la instància iniciada des de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, per demanar la gratuïtat dels peatges de l'autopista AP-7 entre Maçanet i la frontera, a França, mentre no es reprenen les obres pel desdoblament de la N-II. Aquesta moció es va convertir en una "incongruència" ja que en el mateix ple d'ahir al vespre també va presentar-se una instància per oferir suport al moviment "No vull pagar", que defensa la gratuïtat dels peatges de tot Catalunya "perquè estan amortitzats des de fa anys".

Altres mocions que es van debatre en el ple d'ahir va ser la instància de la plataforma Units pel CAP de la Selva, que demana la reobertura i el retorn del servei d'urgències nocturnes als Centres d'Atenció Primària de la Selva.