21 de agost de 2012
21.08.2012

Realitzen radiografies a una mòmia del Museu Darder per esbrinar si és egípcia

Avui seguirà l'examen del cos a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona per esbrinar tots els detalls de la mort

21.08.2012 | 02:00
Narcís Bardalet, preparant-se per analitzar la mòmia exhibida al Museu Darder.

De moment només és una mòmia que s'exhibia al Museu Darder. Ara falta saber si és egípcia i com es va embalsamar. És per això que ahir el director de l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona, Narcís Bardalet, esperava que el vehicle de recollida de cadàvers de Mèmora arribés a mitjanit a una clínica de Girona amb el cadàver embolcallat per començar-li a practicar radiografies i TAC amb l'objectiu de determinar la seva autenticitat i si presenta evidències de mort violenta. Els dubtes de l'autenticitat de la mòmia es remunten fa 18 anys, quan se li van detectar elements aliens a les tècniques de momificació practicades a l'Egipte dels faraons.
A partir d'avui i durant tres dies la mòmia serà examinada a la sala d'autòpsies de l'Institut de Medicina Legal de Girona on Bardalet, l'especialista en odontoliga Anna Hospital i altres experts de la Universitat de Barcelona analitzaran el cadàver dessecat per determinar-ne l'origen i evitar que es perllongui durant més temps el dubte sobre la seva autenticitat.
A banda de tractar de descobrir com es va produir la mort del cadàver, si va ser violenta o natural, observaran si el mètode d'embalsamament es correspon a l'utilitzat a l'antic Egipte i que consistia, entre altres coses, a trencar l'os esfinoides -situat a la zona nasal- per extreure el cervell del difunt. Aspecte que serà fàcil observar amb les radiografies.
De moment, els metges forenses no es pronuncien sobre si, a primer vista, sembla que es tracti d'una mòmia autèntica o no ja que encara no han observat el seu interior ni les característiques físiques del cadàver que podran determinar la seva procedència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema