L'aula d'educació de l'hospital Josep Trueta de Girona va atendre el passat curs 2011-2012 un total de 324 infants. L'espai, destinat a nens i nenes que es troben ingressats, té una persona que s'encarrega de la docència al centre de salut gironí. L'objectiu de l'aula educativa és que infants i joves puguin continuar rebent atenció educativa, amb classes docents, mentre es troben fent un tractament mèdic, a l'hospital Josep Trueta.

En tot Catalunya, el passat curs 2011-2012 un total de 3.885 alumnes amb malalties de llarga duració van rebre atenció educativa durant la seva convalescència, perquè la incorporació posterior a l'escola sigui més fàcil. El suport d'educació a aules hospitalàries catalanes, ha anat a càrrec de 21 docents en diferents centres de salut de Catalunya en els quals s'han impartit les atencions individuals.

Així, un total de 10 centres hospitalaris d'arreu de Catalunya van oferir aquest servei el passat curs 2011-2012. Els docents que s'encarreguen d'aquest servei elaboren programes per atenció individualitzada en cadascun dels alumnes, tenint en compte quines són les seves competències escolars o les característiques mèdiques, i també psicològiques.

Els deu centres sanitaris de Catalunya que disposen d'aules hospitalàries són, a part del Trueta de Girona, l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Vall d'Hebron, l'hospital del Mar, el Clínic, el centre germans Trias i Pujol, el Sant Joan de Déu, l'hospital de Sabadell al Parc Taulí i també el centre Arnau de Vilanova.