Segueix-nos a les xarxes socials:

La badia de Roses, la més bella del món entre Grècia i Turquia

Els tècnics estan treballant en eines promocionals i propostes com resseguir la badia des de l'Escala fins a Roses

La badia rebrà el diploma que l'acredita com una de les més belles del món, en un acte que tindrà lloc entre Grècia i Turquia la setmana de l'11 al 16 de setembre. A partir d'aquesta data s'espera que les poblacions comencin a concretar propostes d'actuacions conjuntes que puguin beneficar-les turísticament. Els tècnics de cada població ja treballen en l'elaboració de materials, objectius i s'esbossen propostes com la d'una ruta litoral que permeti recórrer la badia des de l'Escala a Roses.

Roses, l'Escala, Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries, són els municipis que integren la badia de Roses i que formen part d'aquesta iniciativa. Responsables tècnics i polítics es desplaçaran el mes vinent per rebre el diploma que els acreditarà com a integrants al club. L'entrega concreta del diploma està prevista pel 14 de setembre a Patmos, Grècia. Els dies previs a Bodrum, a Turquia, tindrà lloc un congrés per parlar de la preservació i la sostenibilitat del medi ambient i les badies. Des de Turquia es desplaçaran a Grècia en ferri per acabar el programa. Serà a partir d'aquesta data quan s'espera intensificar més els contactes per elaborar propostes conjuntes. En aquest moment s'ha treballat per fixar els objectius i els tècnics ja treballen en eines per donar a conèixer els atractius de la badia com el bloc ebadiaderoses.wordpress.com on es dóna una àmplia informació. També s'apareix a la pàgina oficial del club, www.world-bays.com. A l'espera de concretar propostes s'aputen iniciatives com la possibilitat de permetre fer una ruta de punta a punta de la badia resseguint el litoral.

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, ha explicat que la idea era que l'accés al club, una certificació de qualitat més, "fos un pretext per fer accions de promoció conjuntes, són municipis amb característiques diferents i s'està treballant amb dels tècnics de turisme". La regidora de Turisme a Roses, Montserrat Mindan, concreta que "s'estan treballant amb objectius comuns -prèviament definits- per després fer publicitat", una de les condicions del club. Les reunions són conjuntes també amb l'Escala i Castelló d'Empúries.

El Club de les Badies és una associació fundada el 1997 que pretén promoure de manera sostenible el turisme, integrar i posar en valor les badies que en formen part, crear vincles de cooperació i de reflexió. L'associació internacional es va constituir a Berlín el 10 de març de 1997. El club compta amb experts i col·labora amb la Unesco amb l'objectiu de garantir el rigor cada vegada que s'accepta un nou membre a l'exclusiu club. Des de Vietnam a Sud-Àfrica o Espanya en formen part 28 països. La majoria amb una badia, alguns amb dos, com Canadà o Espanya (Santander i Roses), Vietnam amb tres, i França, amb el major nombre de badies, apareix amb cinc espais litorals d'entre els més bonics del món. Per accedir-hi es tenen en compte elements com tenir una flora i fauna d'interès; ser objecte de mesures de protecció; tenir espais naturals d'importància i atractius; o tenir un cert potencial econòmic.

Prem per veure més contingut per a tu