11 de octubre de 2012
11.10.2012
Diari de Girona

Sant Hilari aprova per unanimitat apujar el 7,45% les escombraries i l'1% l'IBI

Un debat al ple entre CiU i l'oposició fa fer canvis en les ordenances que s'apujaven majoritàriament en un 3,1%

11.10.2012 | 02:00
Sant Hilari aprova per unanimitat apujar el 7,45% les escombraries i l'1% l'IBI

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm va aprovar ahir per unanimitat les ordenances fiscals que regiran els tributs durant l'any vinent. En global els impostos s'havien d'apujar al voltant del 3,1 %, l'equivalent a l'IPC segons va relatar l'alcalde Robert Fauria (CiU). Però tot i això, els grups de l'oposició (ERC i PIG) van demanar canvis en algunes taxes i impostos.
Això va provocar que si bé el govern actual volia apujar en un 4% les escombraries finalment, per equilibrar servei amb dèficit com va demanar el portaveu d'ERC Joan Garriga es va aprovar una puja d'un 7,45% en els habitatges i a la resta -comerços, bars- es manté el 4% previst pel govern en minoria de CiU.
Pel que fa la pujada de l'IBI, que es preveia en el 3,1% després de les queixes del PIG, com va relatar el seu cap Joan Ramon Veciana perquè l'any passat és un impost que ja es va incrementar en un 10% per la decisió del govern de Madrid i per tant, al seu parer calia que fos menor. A banda, també es va posar damunt la taula la necessitat d'una revisió cadastral. Després del debat al ple, es va acordar que ?l'IBI finalment s'apujarà en un 1% l'any vinent. Un altre tema també relacionat amb les ordenances i que va proposar ERC és la creació d'una tarifa plana per pagar impostos i taxes. Un tema que l'alcalde es va comprometre a estudiar.

Ple sobre la independència
Abans de celebrar-se el ple ordinari on es va aprovar el sistema tributari per al 2013, se'n va fer un d'extraordinari amb la sala plena de gom a gom i es va aprovar per unanimitat declarar Sant Hilari "territori català lliure i sobirà". La moció presentada per ERC portava per títol La creació d'un estat propi per Catalunya i insta el President de la Genrealitat i el Parlament a sotmetre a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya abans de l'11 de setembre de 2014 i que es convoqui un referèndum, entre d'altres. Els diferents portaveus dels grups van ressaltar la unitat dels partits i la participació de la ciutadania per "empènyer els polítics" cap a la Independència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook