El grup d'ERC a la Diputació de Girona ha demanat a CiU que aparti de les seves funcions el president de l'ens, Jaume Torramadé, fins que les denúncies creuades entre ell i l'assossora Minerva Amador es resolguin per la via judicial. En un comunicat, els republicans consideren que els fets, tot i formar part de l'àmbit "estrictament privat", han "perjudicat i embrutit" la imatge de la corporació i que la situació és "insostenible". Per això, demanen la creació d'una comissió d'investigació interna -com ja ha fet també el PSC- per aclarir els fets. ERC vol que es conegui si realment Torramadé hauria volgut comprar el silenci d'Amador per uns presumptes tocaments amb diners públics de l'ens.

Esquerra Republicana, que té cinc diputats a la corporació, ha volgut posicionar-se sobre el cas Torramadé i ha emès un comunicat on demana a CiU que aparti a Jaume Torramadé de les seves funcions de president. Segons consideren a ERC, s'està arribant "a una situació insostenible" perquè diferents integrants de la Diputació han entrat en "una espiral molt perillosa de comunicats i contracomunicats que no afavoreixen per a res a la institució", en referència a l'intercanvi d'acusacions entre el cap de Protocol, Josep Maria Amargant, i el propi Torramadé.

Per això, el partit demana al govern de la Diputació de CiU que prengui "alguna determinació transitòria" i apunta directament a apartar-lo de les seves funcions fins que el cas no quedi aclarit per la via judicial.

En el mateix comunicat, ERC reconeix que les denúncies creuades per assetjament sexual i extorsió neixen en l'àmbit privat però que, amb el pas dels dies i com s'estan tractant els fets, l'assumpte transcendeix i "perjudica i embruta la imatge de la Diputació de Girona de forma notòria".

Aclarir si es van oferir diners públics en la negociació

ERC també posa l'accent en les informacions que apunten que Torramadé podria haver ofert 50.000 euros procedents de fons públics a l'assessora d'UDC Minera Amador per evitar ser denunciat. "Aquests fets són per a nosaltres molt greus", recull l'escrit.

En aquest sentit, el grup republicà demana que es creï una comissió d'investigació que pugui aclarir si realment hi va haver un intent d'usar diners públics de la corporació per resoldre el conflicte personal entre aquestes dues persones. Aquesta petició se suma a la que també va fer dimarts el grup del PSC a la Diputació de Girona.

En el mateix escrit, també demanen que la situació pugui aclarir-se "amb la major celeritat, responsabilitat i transparència possible" i que, en cas de verificar-se algunes de les acusacions, "es depurin de forma immediata les responsabilitats".