Els Mossos d'Esquadra van desarticular entre el 23 i el 27 de novembre un grup organitzat de set persones que es dedicava a robar telèfons mòbils d'alta gamma a municipis de la Garrotxa i de la Selva. Una de les persones detingudes, Lucretia S., va ingressar a presó ja que havia estat detinguda quatre dies abans per fets semblants. La resta, després de declarar, van quedar en llibertat amb càrrecs.

Aquest grup operava bàsicament de dues maneres. D'una banda, es dedicava a entrar als comerços per demanar firmes a les seves víctimes per a alguna associació de discapacitats. Habitualment, això es duia a terme en bars o restaurants en els quals els objectius tenien el telèfon mòbil reposant sobre la taula. Els furtadors demanaven la signatura, posaven els fulls sobre la taula per distreure la víctima i s'enduien el telèfon d'alta gamma.

D'altra banda, un dels mètodes també reconeguts va ser el d'entrar en botigues en les quals compraven productes de poc valor econòmic. Per pagar-los, els lladres donaven un bitllet de 100 euros i un cop s'havia retornat el canvi, distreien el venedor per tal de recuperar el bitllet. D'aquesta manera, marxaven amb el producte, el canvi i els 100 euros inicials.

Les primeres tres detencions es van produir el 23 de novembre quan els Mossos d'Esquadra van ser alertats del furt d'un telèfon mòbil en un restaurant de les Preses. Les autores van ser dues dones que haurien marxat amb un cotxe que posteriorment va ser intervingut a la N-260. Durant l'escorcoll i la posterior investigació, se'ls van atribuir fins a sis delictes.

Pocs dies després, el 27 de novembre, els Mossos van detenir quatre persones més a Santa Coloma de Farners després de rebre l'avís pel robatori d'un telèfon mòbil en un establiment vora la N-II. Als detinguts se'ls van atribuir 15 delictes, a més del delicte d'organització i grup criminal, en bars, restaurants i comerços de Santa Coloma de Farners, Sils i Girona.