Segueix-nos a les xarxes socials:

Esquerra portarà el "fracking" de Riudaura al Congrés de Diputats

Els republicans volen demanar una moratòria de les investigacions per la cerca de gas a tot l'Estat

La diputada Teresa Jordà (ERC), ha anunciat que presentarà una Proposició no de Llei al Congrés de Diputats de Madrid per demanar una moratòria a les investigacions per cerca de gas natural que empreses estrangeres fan a tot l'Estat espanyol. Va precisar que la presentarà en col·laboració amb d'altres grups del Congrés. Jordà va fer l'anunci en una roda de premsa a Riudaura. A l'acte també hi van ser el diputat al Parlament Català, Pere Bosch (ERC), i l'alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana (ERC).

Teresa Jordà va acusar el Govern Espanyol de voler explotar els antics pous de petroli de Riudaura. Sobre els pous, l'alcaldessa va explicar que n'hi ha 3. "Un que està fora de servei, perquè en el seu moment va haver-hi un error humà i quan l'explotaven el van haver de tapar, un altre que té possibilitats d'explotació i un darrer que, segons diuen, està segellat", va dir Massana.

Teresa Jordà va denunciar una connivència entre l'Estat i les empreses de capital estranger que demanen permís per investigar. "Els han donat màniga ampla per fer explotacions mitjançant aquest sistema a tot l'Estat", va dir.

Per la seva banda, el diputat Pere Bosch, va explicar que ERC presentarà una proposta de resolució al Parlament de Catalunya perquè el Govern de la Generalitat demani al Govern estatal una moratòria en la concessió de qualsevol tipus d'autorització o concessió per a l'explotació, investigació i explotació de jaciments d'hidrocarburs que utilitzin la fractura hidràulica.

L'alcaldessa es va reiterar en l'interès mostrat per Teredo Oils per l'explotacio dels pous de petroli del seu poble. Massana va explicar les visites dels representants de la companyia a l'Ajuntament.

Prem per veure més contingut per a tu