Josep Vilalta, el veí d'Esclanyà a qui li van afegir els noms d'"Antonio" i "Pedro" en el document nacional d'identitat quan va demanar catalanitzar el seu nom, ja té el nou DNI amb el canvi de nom que demanava. El passat divendres va rebre el nou document d'identitat a la comissaria de la Policia Nacional de Sant Feliu de Guíxols on ja només hi apareixia "Josep" i ha volgut agrair les gestions fetes en el seu cas i, més concretament, les de la Rosa Maria, "que es va mostrar molt amable". Ja el recordaven de quan hi va anar al desembre i es va queixar enèrgicament perquè no li havien canviat el nom com demanava.

Fins aleshores, en el DNI hi apareixia el seu nom en castellà "José". El passat novembre va iniciar els tràmits per catalanitzar-lo i, quan va rebre el document, va veure que li havien posat "Josep Antonio Pedro", els dos noms que apareixen a la partida de naixement. Malgrat la seva queixa, des de Sant Feliu no li van poder fer res ja que la tramitació dels canvis de nom es fa des de Madrid.

En aquest punt, va haver de fer els tràmits per canviar-se definitivament el nom: recórrer al registre civil de la Bisbal d'Empordà, penjar el canvi de nom durant un mes al taulell d'edictes de l'Ajuntament de Begur i que el canvi de nom consti a la partida de naixement.

Finalment, divendres va tornar a la comissaria de Sant Feliu, on van posar-se en contacte amb la seu de Madrid perquè autoritzessinn fer el canvi de nom en el document nacional d'identitat. Després de l'empipada que es va endur el passat desembre quan va recollir el DNI en què apareixia "Josep Antonio Pedro", Vilalta va reconèixer que les persones que el van atendre el passat divendres "s'han portat molt bé i s'han preocupat" pel problema que tenia amb el nom que li apareixia en el document d'identificació.