El veredicte no ha sigut unànime però les votacions han estat suficients per declarar Sayon Kourouma culpable de l'assassinat a Vilobí d'Onyar del masover de Ca l'Artau, Josep Sais Salichs, la nit del 6 de setembre de 2011. Els membres del tribunal popular consideren provat que aquella nit, entre dos quarts de deu i les dotze, va agafar una clau de canviar rodes de cotxe de 26 centímetres i el va colpejar al cap provocant-li la mort just després de discutir i aprofitant que es trobava desprevingut.

En la motivació del veredicte, el jurat ha volgut deixar clar de forma expressa que el processat ha mentit durant tot el procediment. De fet, han inferit la seva conclusió dels relats efectuats pels diversos testimonis que han declarat a l'Audiència de Girona al llarg de la setmana que ha durant el judici. Així, per exemple, acrediten que Kourouma menteix quan afirma que aquella tarda va estar-se amb la víctima quan els seus familiars van declarar que havia estat amb ells a Lloret, que va tornar a Vilobí però que passaria de nou per Lloret al vespre.

Tampoc es creu el jurat al processat quan aquest diu que en arribar a ca l'Artau es va trobar el masover agonitzant. No li quadren les hores, entre altres coses perquè hi ha un testimoni que el va veure anant en bici prop del mas poca estona abans que passés el crim i, a més, entenen que Kourouma es va canviar de roba després de l'assassinat però admeten que no s'ha trobat la indumentària que consideren hauria vestit mentre matava el masover.

La qüestió del temps els sembla excessiva al jurat. En primer lloc perquè va avisar els veïns a un quart i cinc de dotze de la nit i, en segon terme, perquè els metges forenses van descartar que la víctima agonitzés i van concloure que la mort va ser instantània.

Tampoc es creuen el processat quan aquest manifesta que va arribar a ca l'Artau amb el vehicle. Al contrari, consideren que aquest no es va moure d'allà doncs presentava esquitxades de sang que van haver de produïr-se en el moment de l'agressió i això contrastava amb el fet que Kourouma estava "impolut".

El veredicte també posa de manifest que l'acusat va aprofitar la confiança que tenia amb el masover per atacar-lo ja que "la víctima va haver d'apropar-se molt" si es té en compte que el va matar amb una arma curta.

El fiscal ha mantingut la petició de 18 anys de presó i l'acusació particular segueix demanant una pena de 20 anys. La defensa, per la seva part, sol·licita la mínima.