El portaveu del grup municipal d'ERC a Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, ha reclamat més accions de neteja i de prevenció de desprendiments a l'equip de govern de CiU. Reverter ha explicat que la cinglera està molt bruta sobretot a la part que dóna al torrent del Turonell. Ha assenyalat que les cases d'aquestes part tenen conduccions que encara aboquen aigües brutes directament a la cinglera. Reverter considera que en el seu estat actual l'entorn de la cinglera pot ser l'escenari d'accidents.

De fet, en un dels darrers plens, Fidel Balés (regidor per ERC) va explicar que les plugues de març van provocar el desprendiment d'una gran pedra que va afectar el camí de la Rossolada. Es tracta de la via pedestre que enllaça la punta de la roca amb els horts i l'aiguabarreig del riu Fluvià amb el Turonell. La pedra va obstaculitzar el pas uns dies fins que la Brigada d'Obres la va aconseguir treure.

La resposta de Moisès Corominas (alcalde de Castellfollit per CiU) va ser que va comunicar els fets al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. També va assenyalar l'existència de previsions de neteja del cingle per part del Parc Natural. En concret, va enumerar un conveni entre la Caixa i la Cooperativa la Fageda per fer la neteja de la llera del Fluvià, amb tractament de vegetació. També va indicar que insisteix en la necessitat de preservació de la solidesa de la cinglera. Els períodes de pluja solen provoca desprendiments de roques i runes de l'espadat. Aquest fet és considerat natural pels geòlegs del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Hi ha hagut alliberaments de runes espectaculars.