El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu (CiU), va avançar ahir que els resultats dels informes de gestió que havien encarregat després de l'esclat del cas Manga diuen que "tot està bé". Balliu, que va fer una valoració dels 100 primers dies de la seva presidència, es va mostrar molt tranquil amb el que pugui sortir del sumari -encara sota secret-, perquè creu que tot es feia de manera correcta al Consell, segons el que estan recopilant.

Cal recordar que Salvador Balliu va assumir la presidència a l'abril, setmanes després que Robert Fauria renunciés al càrrec per la seva imputació en l'operació Manga, una suposada trama de corrupció que es lucrava d'adjudicacions públiques fraudulentes. En iniciar el seu mandat, Balliu va encarregar uns informes per revisar la gestió, la comptabilitat i també la base de dades de la relació del Consell amb l'empresa investigada en el sí de l'operació Manga, l'empresa GRS. I ara es tenen els primers resultats, que segons Balliu indiquen que "tot està bé".

El president va explicar, doncs, que els informes "s'estan a punt d'acabar", però que ja els han avançat els principals resultats. "El resultat general dels informes és que tot està bé. Bàsicament volíem saber si feiem les coses ben fetes i si hi havia alguna cosa de la qual preocupar-nos i el que surt és que la feina està molt ben feta", va assegurar el president del Consell. Tot i això, va reconèixer que es proposen algunes millores. "No són millores importants i les anunciarem properament", va afegir Balliu, que només va avançar que alguns dels punts són sobre protecció de dades.

Respecte totes les pròrrogues que s'han anat fent al secret de sumari del cas, Balliu va assegurar que està tranquil. "Jo crec que si hi hagués alguna cosa important ja s'hagués aixecat el secret de sumari. Jo no estic preocupat, perquè veig que tot el que es feia al Consell fins ara està bé", va manifestar el president. Una opinió que va comptar amb el suport del vicepresident Jordi Orobitg (ERC), que també es va mostrar tranquil. "El que ens transmeten d'entrada els informes és tranquil·litat de com s'han fet les coses. Ratifiquen allò que ja d'entrada creiem", va afirmar Orobitg, que creu que tot s'havia fet bé i que només es proposen "unes millores dels processos per excelir".

Per últim, Balliu va confirmar que prescindiran de l'empresa GRS que feia la gestió de la recaptació dels impostos i assumiran aquest servei directament des del Consell, sense externalitzar-lo, i incloent allò que diguin els informes.

Per altra banda, Balliu va fer un repàs general dels primers 100 dies de presidència, en què va destacar que "s'ha vetllat per l'eficiència, l'eficàcia i la transparència". En aquest sentit, va explicar que s'ha posat en marxa l'elaboració d'un butlletí intern on es va comunicant tot allò que es va desnvolupant. I va anunciar que estan treballant per fer la nova pàgina web, que podria estar acabada a finals d'any. "Serà molt més participativa", va afegir Balliu.

El president també va destacar que en aquests primers dies s'ha fet l'adjudicació del servei de menjador, un altre dels temes polèmics. En aquest sentit, va manifestar que serà molt positiu i gestionarà el servei a 31 escoles de la Selva i a 11 llars d'infants amb una mitjana de més de 500.000 menús diaris. Va afegir, també, que s'ha eliminat el Consorci Mediambiental per "optimitzar" i va repassar dades tant del servei de l'Habitatge -que ha recollit fins a 1.913 sol·licituds d'ajuts com de la gossera, que ha reduït el nombre de gossos fins als 140 animals, quan l'any passat estaven en els 220.