Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Verges obre tres expedients al circuit de motocròs

Els responsables de la instal·lació estan tranquils perquè la documentació "és correcta"

L'Ajuntament de Verges obre tres expedients al circuit de motocròsddg

L'Ajuntament de Verges ha obert tres expedients al circuit de motocròs que hi ha al municipi arran de les denúncies de diversos veïns. Concretament, els expedients que ha obert el consistori són: un de sancionador en matèria d'activitats; un altre de disciplina urbanística; i el tercer és de caràcter administratiu per comprovar les emissions de sorolls. Els veïns queixosos reclamen la clausura de l'activitat i, entre d'altres assumptes, denuncien que la llicència d'activitat està mal donada, que s'incompleixen les directrius que marca aquesta llicència o dels nivells sonors. Des de l'activitat, Espai Motor Verges, en Jordi ha manifestat que estan tranquils perquè la Generalitat els ha comentat que "tot està correcte i tenim fins a set permisos". A més, concreta que les queixes vénen de tres veïns, quan n'hi ha d'altres "no ens han dit mai res i, de fet, n'hi ha un que ens ve a ajudar".

L'alcaldessa de Verges, Marta Payeró, ha explicat que l'Ajuntament ha obert els tres expedients arran de les denúncies ja que les han d'estudiar. En tot cas, apunta, com ja ha fet ocasions anteriors, que "el que tenim a l'Ajuntament (de documentació sobre el circuit), en principi, és correcte".

Els responsables de l'activitat manifesten que han entregat tota la documentació que l'Ajuntament els va demanar.

De l'expedient per fer un nou control acústic, en Jordi ha afirmat que l'activitat ja va fer el seu i s'adequa al que marca la legislació. En tot cas, comenta que si l'Ajuntament en vol fer un altre, que el faci. Respecte a una possible infracció urbanística per la realització d'obres sense permís, ha explicat que al circuit no hi ha cap tipus d'obra amb ciment. "Només tenim una caixa de camió que no té ni corrent", ha concretat.

Quant a la presumpte vulneració del que marca la llicència atorgada (es va denunciar que s'havia fet una carrera amb 125 motos amb un nombre de fins a 25 pilots per mànegues quan la llicència només permet mànegues de 15), afirma que cada graella de sortida és de 15 motocicletes.

Des del circuit insisteixen que es tracta de queixes de tres persones i que, per exemple, el veí que tenen més a prop es troba a 800 metres i no n'han rebut mai cap queixa. A més, han estat en contacte amb la Generalitat i se'ls ha comentat que el circuit no es clausurarà.

Prem per veure més contingut per a tu