El PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament instant el Govern de la Generalitat a no demorar més temps l'aprovació inicial del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de l'Alta Garrotxa. Els socialistes consideren que el Govern no ha mostrat cap interès per aprovar un document que l'executiu sortint va deixar quasi enllestit l'any 2010.

La diputada socialista Marina Geli ha denunciat la inoperància de l'actual Govern per avançar en l'aprovació d'aquest marc legal que ha de regular els usos en aquest espai declarat d'especial interès natural (PEIN). Geli ha assegurat que "el PSC ha treballat i ha pressionat al Govern perquè atengui aquesta reivindicació a l'Alta Garrotxa, que compta amb la complicitat i l'impuls del Consorci de l'Alta Garrotxa, el suport dels ajuntaments i el consens de la població del territori". Per altra banda, Geli també ha lamentat el retard de l'aprovació d'un text que el Govern d'Entesa va deixar a punt de ser aprovat. "No hi ha hagut voluntat política. L'aprovació inicial del pla especial no requereix recursos econòmics, i per tant, les dificultats pressupostàries no poden ser una excusa", ha declarat Geli. La diputada ha explicat, a més, que la proposta de resolució original reclamava l'aprovació "immediata" del document. Finalment, els socialistes han acceptat una esmena de CiU en què es compromet a fer-ho "durant l'any 2013".

D'altra banda, l'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, ha reivindicat que el pla és "un element més d'atracció per a aquells visitants que busquen espais naturals i les activitats complementràries vinculades al medi ambient".