Segueix-nos a les xarxes socials:

Estafen uns turistes russos fent-los pagar el doble per una casa a Llançà

La suposada mediadora els hauria dit que aquí era habitual pagar la meitat en negre i ho han denunciat

Un nou cas d'estafa en el lloguer d'un habitatge per passar les vacances. Si dimecres aquest diari publicava que uns turistes s'havien trobat que havien pagat gairebé mil euros per una casa inexistent a Empuriabrava, ara s'ha destapat que uns visitants russos es van trobar en una situació similiar. En el seu cas, van pagar el doble del preu que tenia una casa a Llançà des del seu país d'origen. El motiu seria que una suposada agent immobiliària russa els va dir que aquí els lloguers es feien en negre i que, per això, la factura només els la feia per la meitat del lloguer.

"En lloc de pagar uns 1.500 euros per passar uns dies a la Costa Brava en van pagar uns 3.000", explica el president del Col·legi d'Agents de la Propietat Immibiliària de Girona, Ramon Corominas. Aquesta entitat ja ha presentat la seva queixa a l'Associació d'Agent Immobiliàris de Sant Petersburg després de rebre la denúncia dels afectats.

Les víctimes de l'estafa, tal i com avançava ahir Ràdio Girona, van decidir llogar una casa a Llançà per passar les vacances. Segons Corominas, l'objectiu era estar-s'hi un parell de setmanes i van pagar l'import total al seu país d'origen a una persona que "suposadament" es dedicava a fer de mediadora. Segons els afectats, la intermediària els va assegurar que aquí erauna pràctica habitual fer els lloguers en negre. Per això, els va dir que feien la factura pel valor de la meitat i que la resta es feia en B.

La seva sorpresa va arribar quan un cop al municipi on havien de passar les vacances es van adonar, a través de l'agència immobiliària, que la factura era de la meitat. Va ser aleshores quan van decidir posar una queixa a l'API que els havia gestionat el lloguer des d'aquí. Corominas assegura que aquesta suposada agent immobiliària "freelance" havia fet totes les gestions a nom dels llogaters de l'immoble. "Fins i tot l'agència de Llançà només tenia constància del preu normal del lloguer com si l'haguessin fet els mateixos turistes", explica.

Queixa a Sant Petersburg

Segons el president de l'entitat, els afectats haurien pagar al voltant de 3.000 euros en lloc dels 1.500 que valia l'habitatge. La diferència se l'hauria embutxacat la "mediadora". Els turistes, de fet, estan gaudint dels seus dies de vacances a la zona però després de presentar la queixa, l'associació ja ha presentat la seva al país d'origen de les víctimes de l'estafa.

Corominas afirma que, a banda d'aquesta denúncia, durant aquest estiu el col·legi no ha detectat cap cas de lloguers falsos com els que es van trobar la temporada passada en què els turistes llogaven la casa per passar les vacances a través d'Internet i quan arribaven aquí o bé es trobaven que la casa no existia o bé que no estava per llogar. Malgrat això, reconeix que és dificil que es puguin detectar tots els casos si no posen denúncia al Col·legi.

Prem per veure més contingut per a tu