L'Ajuntament de Tossa de Mar ha començat obres de reparació i manteniment de la piscina municipal -tancada des del mes de juny- amb l'objectiu de poder reobrir-la durant l'octubre. L'equipament es va clausurar a principis d'estiu per ordre de l'administrador concursal, després que l'empresa gestora -Costa Brava Sailing- fes fallida. A banda de les obres, l'Ajuntament està treballant també per trobar un nou gestor.

"Comptem que podrem reobrir la piscina durant el mes d'octubre, tot i que no sabem si a principis o finals", va afirmar l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich. La batlle va explicar que aquests dies estan començant les primeres obres de reparació de l'equipament. "S'executaran les obres imprescindibles perquè pugui funcionar i es pugui reobrir", va destacar.

En aquests sentit, Saladich va avançar que primer de tot s'arreglaran degoters que hi ha a la instal·lació i unes planxes de ferro que queien -tot podria costar uns 15.000 euros-; pèrdues que té la piscina -16.000 euros-; i instal·lar una manta elèctrica per mantenir la temperatura de l'aigua -podria costar uns 16.000 euros més.

L'alcaldessa també va explicar que en una segona fase -que es farà tot seguit acabin les primeres- es faran un seguit de millores destinades a estalviar energia a la piscina, com podria ser instal·lar un sistema de biomassa per escalfar l'aigua. En aquest cas, l'Ajuntament està valorant diversos pressupostos. I també està previst fer alguns canvis en el gimnàs per crear més espai entre les màquines.

Pel que fa al futur gestor, l'alcaldessa va afirmar que encara està "verd", tot i que estan en converses amb diferents candidats. Un dels que tindria més força és un altre tipus de gestor, que es diferencia del que s'ha estat tenint fins ara.

Cal recordar que la piscina municipal de Tossa va tancar el passat mes de juny per ordre de l'administrador concursal, després que l'empresa que gestionava el servei des de l'any 2011fes fallida. La piscina ha tingut fins a quatre gestors diferents en deu anys i ja quan es va clausurar, l'alcaldessa va declarar que en la seva construcció "es va estirar més el braç que la màniga".