Girona estrenat amb un èxit total de públic assistent el "shopping social" més gran de tot l'Estat. L'alcalde Carles Puigdemont ha felicitat els organitzadors per l'èxit de la convocatòria de «social shopping»a Girona que enguany ha crescut respecte a l'any passat.

Més de trenta marques de roba de primera línia participaran des d'avui fins el dia onze d'octubre a Girona en una acció a favor de la Fundació Ramon Noguera, que ajuda persones amb discapacitat, per a la qual cosa posaran els seus productes a la venda amb descomptes de fins al 70 per cent a la seu d'aquesta institució, a la qual es destinaran el 5 per cent dels beneficis.

La iniciativa, que es farà a la seu que la Fundació Ramon Noguera té al carrer Indústria número 22 del Polígon Mas Xirgu de Girona, que es coneix com "Shopp Out" va comptar en la seva presentació com a padrins el director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, així com amb el cardiòleg gironí Ramon Brugada i l'actor Rafel Faixedas.

L'espai de venda, que obrirà de les deu del matí a les nou de la nit, compta a més amb zona de restauració i una samarreta solidària -al preu de 6 euros- dissenyada en col·laboració amb la firma catalana de cerveses Moritz.

Com va explicar Pepita Perich, gerent de la Fundació Ramon Noguera, l'objectiu d'aquesta iniciativa és "obrir casa nostra" per donar a conèixer la feina que fa la fundació. L'entitat està especialitzada en la creació i gestió de centres i serveis adreçats a persones amb discapacitat intel·lectual i a infants amb trastorn en el seu desenvolupament a la comarca del Gironès. La Fundació desenvolupa activitats des de dues àrees, la laboral i la social, i dóna atenció a més de 800 persones al llarg de l'any.

El creixement d'aquest outlet social ha estat espectacular. Com va assenyalar Xavier Alomar, director general de Textura, una de les firmes implicades, en 15 mesos s'ha passat a ocupar el 100% de l'espai disponible. "Això demostra l'atractiu d'aquest projecte també per a les empreses", va advertir Alomar.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació, Marta Madrenas, es va mostrar "orgullosa" de l'entitat que ajuda les persones "a tenir una vida" i va felicitar les empreses per implicar-se "en causes nobles".

El cardiòleg Ramón Brugada va exposar que la Fundació Ramon Noguera és "un exemple d'activisme social" i va lamentar que s'hagin convertit en "paper mullat els drets dels individus" en la societat actual. Va agrair a l'entitat que ajud a "fer-nos més grans, millors i més educats".

L'actor Rafel Faixedas va recordar que a Arbúcies, el seu poble, hi ha una entitat que fa la mateixa feina i que "això ens fa sentir molt orgullosos, als arbuciencs". Per això va animar la Fundació a continuar en la tasca i va convidar els gironins a participar en els quatre dies del Shopp Out.

El director de Temporada Alta, Salvador Sunyer, va posar l'entitat com a exemple dels nous moviments que estan canviant la societat de baix cap a dalt.