La Diputació de Girona va presentar ahir a la Fira de Girona, en el marc del Saló d'Emprenedoria, el servei "Formació en xarxa", un nou portal web que permet buscar els cursos de formació que ofereixen les administracions locals gironines i el SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya).

Està ideat tant per a aturats com per a treballadors, empresaris i emprenedors, i permet fer recerques individualitzades en funció de l'àmbit formatiu, comarca, municipi i destinatari.

L'objectiu del portal www.ddgi.cat/formacioenxarxa és respondre amb eficiència i transparència a les necessitats formatives de la població garantint l'accés a la informació.

Implicar més ajuntaments

Pretén també implicar a totes les entitats locals que organitzen formació ocupacional no reglada i que tenen per objectiu millorar, optimitzar i cooperar en la planificació dels polítiques de promoció econòmica.

El portal s'alimenta de la informació que s'obté del treball col·laboratiu entre la Diputació, el SOC i les 34 administracions locals de diferents comarques.

Actualment, el nou web té ja 70 ofertes formatives, cursos que tracten sobre tems vigents en el panorama laboral actual, com el finançament per a emprenedors, la creació d'empreses, la xarxa social Linkedin i com redactar un currículum.

A més, ofereix avantatges tant per al ciutadà com per a les entitats locals.