Segueix-nos a les xarxes socials:

El 70% dels pacients amb demència tenen factors de risc cardiovascular

Uns 200 experts es reuneixen a Salt per tractar la prevenció primària de la malaltia d'Alzheimer

Segons dades del Registre de Demències de la Regió Sanitària de Girona, de les 5.031 persones ?diag?nosticades amb demència en el període 2007-2013, el 70% presenten algun factor de risc cardiovascular com ara hipertensió, diabetis o displàsia.

El factor de risc més prevalent és la hipertensió, que és present en el 57,2% del pacients. Les demències vinculades a alteracions vasculars representen el 19,6% del total de pacients amb demència.

De total de casos diagnosticats, només el 6,5% eren persones menors de 65 anys.

Per tractar el control dels factors de risc en la demència i la prevenció primària de l'Alzheimer, entre d'altres qüestions, Salt reu?neix avui uns 200 experts en diferents especialitats mèdiques. Serà a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt, en el marc del V Curs de Psicogeriatria, organitzat per la Unitat de Valoració de la Memòria i les Demències i el Servei de Psicogeriatria de l'Institut d'Assistència Sanitària.

La jornada, que serà inaugurada pel gerent del CatSalut a Girona, Josep Trias, i el president de l'Institut d'Assistència Sanitària, Joan Profitós, està centrada la prevenció primària de la malaltia d'Alzheimer i tractarà la contribució del control dels factors de risc en la demència -per exemple, la prevenció de la diabetis i la seva relació amb l'Alzheimer- i els nous conceptes sobre la malaltia.

A més, també es debatrà sobre com mantenir el cervell actiu gràcies a elements clau com l'activitat física i mental o la dieta mediterrània.

Prem per veure més contingut per a tu