Un conductor begut va envestir un motorista que estava aturat en un semàfor de la carretera de Barcelona de Girona a l'altura de l'estació d'autobusos i va fugir del lloc dels fets, deixant el jove mort a la calçada. La Policia Municipal el va atrapar al cap de pocs metres, a la cantonada del carrer Pare Claret. Lluís B.F. de 22 anys i veí de Besalú, va quedar detingut per un presumpte delicte d'omissió de socors, contra la seguretat del trànsit i per homicidi imprudent amb resultat de mort. El jutge va declar el seu ingrés a presó provisional. La víctima, Ramon Ternero, de 27 anys i veí de Girona, va morir a l'acte, tot i que els agents de la Policia Municipal van intentar reanimar-lo amb el desfibril·lador del vehicle policial.

L'accident de trànsit mortal es va produir al voltant de tres quarts de set del matí. En aquell moment, la víctima estava conduint el seu escúter, una motocicleta de 125 cc de la marca Kymco. Es trobava aturat al semàfor del carril interior de la carretera de Barcelona per girar cap a la plaça d'Espanya. Però un cotxe, un Seat Ibiza, no va respectar el semàfor i va envestir el jove motorista. El cos i la moto van sortir disparats uns 40 metres causa del fort impacte.

Mentre això passava, el jove de Besalú que conduïa el turisme, no es va aturar sinó que va decidir fugir però el cotxe va dir prou i se li va aturar pocs metres més enllà, on la Policia Municipal el va localitzar amb signes d'haver begut. Va donar positiu penal amb 0,93 mg/litre a la prova d'alcoholèmia quan el màxim permès és de 0,25 mg/l. El cap de la Policia Municipal, Josep Palouzié, va destacar a ACN que les imatges de les càmeres mostren com, després que el motorista patís l'accident, hi va haver vehicles que van passar pel costat de la víctima que no es van aturar a socórrer-la.

Pel que fa al conductor del cotxe, el veí de Besalú no té antecedents però fa uns mesos va patir un accident Sarrià i llavors va deixar el cotxe i fins més tard no va tornar amb els papers. Va passar a disposició judicial i el magistrat va decretar, segons ACN, el seu ingrés a presó provisional comunicada i eludible amb una fiança de 40.000 euros. El jutge li imputa un delicte contra la seguretat viària amb un homicidi imprudent i un delicte d'omissió del deure de socors per fugir. A més, li va retirar el permís de conduir. El jove va assegurar que està molt penedit.