El fiscal demana vint anys de presó per al veí de Figueres (Alt Empordà) al qual acusa d'haver assassinat un conductor en el transcurs d'una discussió de trànsit, a l'agost del 2010 a la localitat gironina de Vilafant, el judici del qual ha començat avui a l'Audiència de Girona.

Segons l'acusació, el veí de Figueres va mantenir una discussió amb un altre conductor i, després d'assestar-li un fort cop al cap que el va deixar inconscient a terra, li va passar per damunt amb la seva camioneta.

El fiscal demana per a l'acusat, Baltasar S. R., vint anys de presó per un delicte d'assassinat i que indemnitzi la dona del difunt amb 240.000 euros i a cadascun dels seus dos fills menors amb 100.000 euros.

La defensa, de la seva banda, qualifica els fets d'homicidi imprudent i ha demanat una pena de quatre anys.

Estava previst que l'acusat declarés aquesta tarda, però la jutge ha acceptat la petició de la defensa perquè la seva declaració sigui l'últim tràmit abans del lliurament de l'objecte del veredicte al jurat.

L'acusat té nombrosos antecedents per fets diversos i quan van ocórrer els fets feia poc que havia sortit de la presó després de complir part d'una condemna de 44 anys per haver violat, segrestat i robat una autoestopista holandesa el 1992.

Els fets van ocórrer el 4 d'agost del 2010 quan la víctima circulava als afores de Vilafant (Alt Empordà) i l'acusat, que sortia d'un centre comercial en la seva furgoneta, es va incorporar a la carretera sense respectar el senyal de cedeixi el pas.

Els dos conductors van discutir a través de la finestreta dels seus respectius vehicles i, després d'aturar-se, van prosseguir amb el seu enfrontament.

Segons l'acusació pública, de sobte, l'acusat va agafar un objecte contundent de l'interior de la camioneta i va propinar un fort cop per l'esquena al cap a la víctima, que va caure a terra inconscient.

L'acusat, sent coneixedor de la impossibilitat de defensar-se o fugir de la víctima, "tant pel cop rebut, com per la falta de consciència i tenint ple coneixement que el seu cap es trobava situat just al costat de les rodes de la camioneta, va arrencar" i li va passar per damunt causant-li la mort.

L'acusat va fugir a França i, més d'un any després, el 30 de setembre del 2011, va ser detingut per la policia a França en virtut d'una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) i, des d'aleshores, ha estat en presó preventiva.

Està previst que el judici segueixi demà amb les declaracions dels testimonis, tres d'ells protegits, i que s'allargui fins al dijous.