21 de febrer de 2015
21.02.2015

Les interconnexions pendents entre els dos països centren la cimera energètica

Mariano Rajoy i Manuel Valls van celebrar una reunió de treball on també es va analitzar la situació a la zona euro

23.02.2015 | 07:03
Reunió a la biblioteca del castell de PereladaLa biblioteca del castell de Peralada va rebre els mandataris assistents a la cimera sobre temes energètics. Al centre de la taula la presidien, a banda i banda, el president espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre francès, Manuel Valls. Al costat del president s´hi situava el ministre d´Indústria i Energia, José Manuel Soria. Hi havia una segona reunió tècnica paral·lela a la de dirigents.

La situació a la zona euro i les interconnexions elèctriques pendents entre l'Estat i França van centrar ahir la reunió de treball del president espanyol, Mariano Rajoy, i el primer ministre francès, ?Manuel Valls, on assistien altres mandatris. També van intercanviar punts de vista sobre el que representarà la posada en funcionament de la línia de molt alta tensió.
Els dos mandataris van arribar en cotxe després d'inaugurar la interconnexió elèctrica entre els dos països. Van presidir la trobada a la biblioteca del Castell on també es va comptar amb l'assistència del ministre d'Indústria i Energia, José Manuel Soria, i el comissari europeu d'Energia i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, entre altres membres de les dues delegacions. No hi havia, en canvi, cap representant de l'administració catalana. Altres càrrecs que hi assistiren van ser l'ambaixador espayol a França, Ramón de Miguel, el director de l'Oficina econòmica, Álvaro Nadal, la secretària d'Estat de Comunicació, Carmen Martínez Castro, i el director del departament d'Assumptes europeus i G-20, Jorge Toledo.
Es va posar sobre la taula diverses qüetions sobre què representa la nova interconnexió i com arribar a la recomanació europea que fixa la capacitat d'intercanvi energètic entre països en el 10%, un pecentatge que tot i la posada en servei del a MAT, no s'assoleix.
Respecte les interconnexions elèctriques pendents, van tractar especialment la interconnexió que es farà per Biscaia fins a l'Aquitània amb un enllaç submarí de 400 quilòmetres, ja inclosa en el Pla Junker, i també dos projectes més que es podrien incloure en aquest pla d'inversions.
La situació l'eurozona i les negociacions de la Unió Europea amb Grècia van ser altres qüestions tractades a la trobada. Segons les fonts del Govern, es va abordar la situació econòmica eropea i, en concret, el moment que viu l'eurozona en espera de comprovar si hi haurà unapròrroga de rescat a Grècia.
A banda d'aquesta reunió de treball entre mandataris espanyols i francesos, va tenir lloc una reunió tècnica paral·lela, on hi va assistir el director general d'Energia i Medi Ambient de França, el director general d'Energia i Medi Ambient de la Comissió Europea i el secretari d'Estat d'Energia espanyol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook