16 de març de 2015
16.03.2015

La plataforma Els Barris Decidim es mobilitzarà contra el nou McDonald's

L'entitat s'oposa al sector comercial que s'ha creat al barri del Güell perquè el veuen "denigrant i fora de lloc"

16.03.2015 | 00:00
La plataforma Els Barris Decidim es mobilitzarà contra el nou McDonald's

La plataforma veïnal Els Barris Decidim té previst fer una mobilització el dia de la inauguració del nou McDonald's que s'està construint al sector del parador del Güell, al costat de l'escola Maristes. L'entitat fa dues setmanes que ha arrencat una recollida de signatures, ja en té un centenar, per mostrar el seu rebuig al nou sector comercial que s'ha instal·lat en aquest indret de la ciutat, i que ja compta amb un Lidl.

Critiquen que s'ha creat una "barrera" per accedir a les Hortes de Santa Eugènia i no entenen com el consistori ha deixat construir un local de menjar ràpid al costat d'una escola. A més, assenyalen que els grans supermercats perjudicaran el petit comerç del barri.

L'associació veïnal fa temps -des de l'anunci de la instal·lació d'un supermercat Lidl a la zona- que va començar a mobilitzar-s'hi en contra. Critiquen que "no té cap sentit" la instal·lació d'aquest supermercat -el segon a Girona-, que va obrir portes a finals de febrer. Com tampoc la construcció d'un altre supermercat, de la cadena Aldi, que també es preveu que s'estableixi en aquest sector de la ciutat.

A més, va lamentar que les noves instal·lacions s'han convertit en una "barrera" que no deixa accedir a la zona de les Hortes de Santa Eugènia. "Un espai que hauria de ser per a tots els ciutadans, de fàcil accés, obert a la població", va assegurar una de les membres de la plataforma, Dolors Serra. Al mateix temps, la plataforma veïnal Els Barris Decidim va advertir que les noves superfícies comercials perjudicaran el comerç local i de proximitat del barri. "És totalment innecessari, no calia i a més l'Ajuntament hauria d'haver consultat als veïns abans de permetre construir-hi".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook