Segueix-nos a les xarxes socials:

El recapte d'estiu del Banc dels Aliments gairebé dobla municipis i supermercats

La fundació aconsegueix el suport de 123 establiments de 31 municipis enfront dels 69 de 16 pobles de l'any passat

El recapte d'estiu que la Fundació Banc dels Aliments de Girona organitzarà el 5 i el 6 de juny, amb l'objectiu de reomplir les prestatgeries buides, batrà rècord de participació tant en nombre de municipis com de supermercats: un mes abans, ja s'hi han implicat 31 poblacions i 123 establiments; mentre que l'any passat van ser 16 municipis i 69 establiments.

Pel que fa a les entitats i a les persones que vulguin col·laborar com a voluntaris en les tasques de recollida d'aliments a les botigues i en el seu emmagatzematge posterior, la inscripció estarà oberta fins al 17 de maig. Per afegir-se al voluntariat d'aquesta activitat, cal omplir un formulari disponible al web de la Fundació Banc dels Aliments de Girona.

Aquest és el quart any consecutiu que l'entitat també recull aliments a l'estiu, a més del Gran Recapte que tots els bancs d'aliments catalans fan al novembre. En aquesta ocasió, però, l'entitat ho ha avançat un mes i n'ha ampliat el radi d'acció fins a poblacions de l'interior de Girona.

Darrere aquestes decisions hi ha la suma de dues circumstàncies. La primera és que els productes recollits a la tardor s'han exhaurit fa temps. Per aquest motiu, el banc pràcticament només pot repartir la fruita i la verdura que els agricultors li donen entre les entitats benèfiques a les quals ajuda.

La segona raó és el retard en l'arribada de la nova aportació d'aliments de la Unió Europea que, amb tota probabilitat, no es produirà fins a mitjan juliol. Davant la persistència de la necessitat d'aliments a les comarques gironines i si no es fa cap activitat solidària, el Banc dels Aliments veu complicat mantenir la situació actual fins que els nous productes arribin i es distribueixin.

El recapte dels dies 5 i 6 de juny s'emmarca en la campanya "La fam no fa vacances", que es duu a terme a tot Catalunya entre els mesos de maig i juliol. A Girona, els municipis costaners de l'Empordà i la Selva sumen el major nombre de supermercats on es recolliran aliments, una prova de continuïtat amb l'origen d'aquest recapte estiuenc que es va començar a implantar a la Costa Brava. En aquesta quarta edició, però, també ha agafat protagonisme el Gironès i s'hi han incorporat alguns establiments de la Selva interior, Ribes de Freser i Ripoll.

Prem per veure més contingut per a tu