03 de juny de 2015
03.06.2015

Salut creu que les probabilitats que hi hagi més contagis de diftèria és mínima

El director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, confirma que el nen continua estable dins la gravetat

03.06.2015 | 13:25

El director del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, creu que la probabilitat que hi hagi un altre contagi de diftèria és ''mínima'' tot i que és prudent i recorda que s'han de deixar els 10 dies ''de cautela'' per poder assegurar-se que no se'n diagnostica cap nou cas. Per Padrosa, cada hora que passa ''va a favor'' perquè ''no passi res més'' i ha destacat que la majoria de nens han estat vacunats i per tant ''es pot frenar''. Des de Salut s'ha assegurat que es continua fent el seguiment a l'entorn més proper de l'infant per fer-ne un cribratge i ha confirmat que el nen d'Olot segueix ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

Salut creu que la probabilitat que es doni un altre cas de diftèria és ''mínima'' perquè la major part de nens i adults han estat vacunats de la malaltia. Malgrat que el contagi de la diftèria es pugui produir amb un esternut o la tos, Josep Maria Padrosa, director del Servei Català d ela Salut s'ha mostrat optimista perquè ''cada hora que passa va a favor'' i per tant, passen els dies de cautela necessaris perquè el contagi d'algun altre individu sigui evident, ja que el període és d'entre 5 i 6 dies. Padrosa ha recordat que l'Agència de Salut Pública està treballant amb l'entorn proper del nen per poder fer el cribratge necessari i descartar possibles nous casos.

Per Padrosa, un cop s'ha donat aquesta situació, cal fer una reflexió i analitzar la situació per saber les causes d'aquest contagi. Deia en mans de l'Agència de Salut Pública el fet de valorar la possibilitat de fer algun tipus de crida perquè les famílies segueixin els calendaris de vacunació establerts pels experts, però reconeix que fixar-ho com a obligatori és obrir un debat més enllà en què hi juga un paper importat la voluntat personal, que preval.

De moment, Padrosa tampoc no considera primordial tenir en estoc a Catalunya medicaments contra la diftèria perquè creu que els protocols i les comunicacions amb els països que si que en tenen, funcionen perfectament, tal i com s'ha demostrat amb el cas del nen d'Olot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook