Els Independents de la Selva (IdS) comptaran amb representació a la Diputació de Girona, després la junta electoral de Santa Coloma de Farners hagi pres una determinació. L'agrupació de partits independents ha designat a Gisela Saladich, alcaldessa de Tossa, com a representant a la corporació provincial quan es constitueixi ja al mes de juliol. A més, IdS tindrà 5 consellers a la comarca de la Selva.

Independents de la Selva es va crear pocs mesos abans de les eleccions locals amb un objectiu concret: oferir aixopluc a les formacions municipalistes independents de la comarca per aconseguir representació dins el Consell Comarcal. Els resultats demostren que estaven en el camí correcte: deu llistes presentades, 43 regidors, cinc municipis amb majoria absoluta, un amb majoria relativa i tercera força a l'ens comarcal.

Ahir es va celebrar el que hauria de ser l'últim ple de la corporació -dependrà de quan es constitueixi el nou plenari-. La sessió va durar disset minuts. El president de la Diputació Joan Giraut, posa punt final a un mandat convuls, que va començar amb Jaume Torramadé al capdavant de l'ens i ha acabat amb l'alcalde de Platja d'Aro com a president. Tots dos, d'UDC.

Segons Giraut, el futur de la Diputació de Girona es decidirà d'acord amb els resultats de les eleccions municipals del 24 de maig, els pactes que hi ha entre CDC i UDC i el parer de la cúpula dels dos partits. Com ja va explicar Diari de Girona, CDC compta amb tres candidats; Pere Vila, exalcalde de Llançà; Miquel ?Noguer, alcalde de Banyoles, i Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera. Per part d'Unió el mateix Joan Giraut podria repetir a la presidència, mentre que també té opcions Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser.