Ramon Moliner Serra (alcalde d'Alp per CiU) va ser escollit president del Consell Comarcal de la Cerdanya, amb 14 vots. El seu rival Josep Pous (Llívia- Endavant Cerdanya) va obtenir 5 vots. Moliner repeteix mandat.

En el discurs, Moliner va tenir un record pels anteriors presidents: Pere Moya, Esteve Maurell i Joan Pous. Els expresidents, Moya i Maurell, estaven presents. També va mencionar Daniel Gorritz (conseller històric i alcalde de Prullans). Gorritz va morir fa poc.

Va exposar que continuarà treballant per la Llei Específica de la Cerdanya. Volen un estatus similar al de la Vall d'Aran. Consideren que l'actual divisió de la comarca entre Barcelona i Girona els perjudica. També va reivindicar el paper del Consell d'Alcaldes en tant que organisme clau per avançar en la divisió provincial de la Cerdanya.

Va definir l'hospital i l'escorxador transfronterers com a reptes de futur. També va enumerar la feina dels serveis socials, i el fet que per primera vegada la comarca es beneficiarà del programa Leader. Es tracta d'una planificació destinada a repartir ajuts econòmics pel desenvolupament de les zones rurals. Al final, Moliner va destacar el seu compromís personal amb la Cerdanya.

Els altres membres del Consell són Esteve Avellanet i Tarrés (CiU), Alfons Casamajó i Carrera (CiU), Albert Casas i Nicolau (CiU), Marc Fernàndez i Palau (CiU), Albert Maurell i Ribot (CiU), Pere Oliu i Casamitjana (CiU), Miquel Pons i Bertran (CiU), Jordi Rosell i Ginestà (CiU), Miquel Tor i Lliuret (CiU), Marc Torrent i Palou (CiU), Pere Valiente i Navarro CiU). Bartomeu Baqué i Muntané (Endavant Cerdanya), Josep Pous i Rodríguez (Endavant Cerdanya), Oriol Ribot i Domènech (Endavant Cerdanya), Jordi Gómez i Valls (ERC), Lluís Mas i Sariola (ERC) i Raimon Ribas i Barnola (ERC).

L'acte de constitució es va fer a la Sala de Plens de la Corporació a les 12 del matí d'ahir.

La Mesa d'edat va estat formada pel conseller de més edat, Bartomeu Baqué (Endavant Cerdanya) i el conseller més jove, Raimon Ribas (ERC).