Segueix-nos a les xarxes socials:

El ple convalida la compra de dos vagons de l'antic tren d'Olot

Han pagat uns 80.000 € per la compra dels cotxes i els han restaurat gràcies a una entitat d'amics del tren

El ple de l'Ajuntament d'Olot d'anit va convalidar la compra de 2 cotxes de passatgers de l'antic tren d'Olot (1911-1969). Els cotxes van ser fabricats a Anglaterra el 1901 i -segons va valorar el regidor de Cultura Josep Berga (CiU)- ara tenen un gran valor. Des de començaments de segle fins al 1969, els cotxes van transportar els passatgers de la línia Olot-Girona. A partir del cessament de l'activitat del tren el 1969, van ser comprats per un càmping de Madrid. Els nous propietaries el van fer servir per a cases mòbils.

Van fer aquesta funció -segons Berga- fins que van ser descoberts pel Centro de Estudios Históricos del Ferrocarril Español. Aquesta entitat destinada a la recuperació del patrimoni ferroviari els va comprar i va proposar un acord de cessió a l'Ajuntament d'Olot.

Així doncs, els cotxes van arribar a Olot el 2007. Llavors - segons Berga-, l'Ajuntament va pagar 25.000 € per cada cotxe i es va comprometre a restaurar-los.

En un principi, l'Ajuntament (llavors del PSC) els va desar al magatzem municipal que hi ha al polígon industrial de les Tries, prop de l'accés a l'A-26.

Al voltant del 2011 l'entitat de memòria dels trens va reclamar que l'Ajuntament no complia part del pacte del 2007. Segons el seu criteri, incomplia les parts de la recuperació i la difusió del material.

Llavors, l'Ajuntament i l'entitat van renovar el compromís. La renovació - segons Berga- es va fer el 2012 i va consistir en el pagament de 5.000 € per cotxe més i la concreció d'un projecte de rehabilitació.

La recuperació es va poder fer -segons Berga- gràcies a l'Associació d'Amics del Tren Olot-Girona. Ara -va explicar Berga-, l'entitat d'amics del Tren d'Olot ha acabat la part més gran de la rehabilitació. Els membres de l'entitat hi han treballat els caps de setmana. Feta la recuperació l'Ajuntament ha pagat 15.000 € per cada cotxe i ara són seus, sense que quedi cap compromís.

Prem per veure més contingut per a tu