Blanes continua acollint aquests dies els primers actes relacionats amb el Nadal, després que fa una setmana s'inaugurés el nou Pessebre Monumental que van dissenyar i muntar els alumnes de l'Institut Serrallarga. Una de les celebracions prenadalenques més populars des de fa més d'una dècada a la vila és l'arribada d'Es Tió de Blanes.

L'activitat es va iniciar amb la sortida en cercavila des de la Plaça 11 de Setembre, per arribar al Carrer Muralla, lloc on estarà instal·lat el personatge nadalenc aquests dies. Un cop allà, va començar la festa amenitzada amb música. Paral·lelament es van repartir els tions als nens i nenes que, acompanyats dels seus familiars i amics, anaven rebent el personatge en forma de tronc que durant aquests dies hauran d'anar engreixant a casa seva.

El moment més esperat per la canalla arribarà la tarda del 24 de desembre, quan se celebrarà la Festa del Caga Tió. Aquesta ja és la 13a edició d'aquesta popular tradició a la localitat, que enguany presenta com a novetat destacada la renovació del tió popular.