Segueix-nos a les xarxes socials:

L'escola 9d4t fa una «flashmob» per demanar la Secundària

Té un model basat en el moviment slow on es respecta el ritme d'aprenentatge de cada alumne

L'escola 9d4t de Quart continua amb les mobilitzacions per reclamar al Departament d'Ensenyament que els permeti fer Secundària al mateix centre. Després de gravar una flashmob fa dues setmanes i iniciar una recollida de signatures, ahir van repetir-la amb pares i alumnes davant l'edifici de la Generalitat a Girona.

La portaveu de la plataforma, Eva M. Trias, va recordar que 9d4t és una «escola lenta» on es respecten els ritmes de cada nen i que el que reclamen és aconseguir que els alumnes que ara fan sisè puguin continuar la Secundària al mateix centre sense haver d'anar a l'institut de Vilablareix, on se segueix el sistema educatiu tradicional. Des de l'Ajuntament i l'escola defensen que només caldria un nou barracó que servís d'aula i dos mestres més. El pròxim 18 de gener hi ha una reunió amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, per parlar-ne.

La flashmob es va fer a dos quarts de dues de la tarda davant de l'edifici de la Generalitat a Girona al ritme d'una cançó de Bruno Mars i amb acrobàcies d'alguns estudiants. L'acte reivindicatiu va comptar amb una setantena de persones, entre alumnes i familiars, i va acabar amb una tela de grans dimensions de colors on deia «Volem 3-16».

L'escola, que té 212 alumnes des de P-3 fins a 6è, té un model educatiu diferent basat en el moviment slow on es respecta el ritme d'aprenentatge de cada alumne. No hi ha assignatures i es treballa per projectes i racons de forma molt més personalitzada.

Tants les famílies com el consell escolar donen suport a aquesta idea com també l'Ajuntament de Quart. El regidor d'Ensenyament, Carles Gutiérrez, també present a l'acte, va assenyalar que aquesta és una «escola única amb un projecte únic» que ara es vol allargar dos anys més. I fa afegir que actualment hi ha famílies de Cassà de la Selva i Girona que han decidit portar els seus fills a aquesta escola perquè hi ha aquest mètode.

Calculen que faria falta un altre mòdul per utilitzar-la d'aula per uns 25 alumnes. També caldria tenir dos mestres. Esperen que la reunió que tenen amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona serveixi per aconseguir el compromís del Govern de que es podrà tirar endavant.

Prem per veure més contingut per a tu