L'escola 9d4t de Quart continua amb les mobilitzacions per reclamar al Departament d'Ensenyament que els permeti fer Secundària al mateix centre. Després de gravar una flashmob fa dues setmanes i iniciar una recollida de signatures, ahir van repetir-la amb pares i alumnes davant l'edifici de la Generalitat a Girona.

La portaveu de la plataforma, Eva M. Trias, va recordar que 9d4t és una «escola lenta» on es respecten els ritmes de cada nen i que el que reclamen és aconseguir que els alumnes que ara fan sisè puguin continuar la Secundària al mateix centre sense haver d'anar a l'institut de Vilablareix, on se segueix el sistema educatiu tradicional. Des de l'Ajuntament i l'escola defensen que només caldria un nou barracó que servís d'aula i dos mestres més. El pròxim 18 de gener hi ha una reunió amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, per parlar-ne.

La flashmob es va fer a dos quarts de dues de la tarda davant de l'edifici de la Generalitat a Girona al ritme d'una cançó de Bruno Mars i amb acrobàcies d'alguns estudiants. L'acte reivindicatiu va comptar amb una setantena de persones, entre alumnes i familiars, i va acabar amb una tela de grans dimensions de colors on deia «Volem 3-16».

L'escola, que té 212 alumnes des de P-3 fins a 6è, té un model educatiu diferent basat en el moviment slow on es respecta el ritme d'aprenentatge de cada alumne. No hi ha assignatures i es treballa per projectes i racons de forma molt més personalitzada.

Tants les famílies com el consell escolar donen suport a aquesta idea com també l'Ajuntament de Quart. El regidor d'Ensenyament, Carles Gutiérrez, també present a l'acte, va assenyalar que aquesta és una «escola única amb un projecte únic» que ara es vol allargar dos anys més. I fa afegir que actualment hi ha famílies de Cassà de la Selva i Girona que han decidit portar els seus fills a aquesta escola perquè hi ha aquest mètode.

Calculen que faria falta un altre mòdul per utilitzar-la d'aula per uns 25 alumnes. També caldria tenir dos mestres. Esperen que la reunió que tenen amb el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona serveixi per aconseguir el compromís del Govern de que es podrà tirar endavant.