Ryanair ha començat aquesta setmana a operar la major part dels 29 vols de la temporada d'estiu per a l'Aeroport de Girona-Costa Brava. L'aerolínia irlandesa, hegemònica a l'aeròdrom gironí, enceta així una temporada d'estiu marcada per l'eliminació de set destinacions, entre les quals hi ha les de Palma de Mallorca, Marràqueix o l'Alguer (aquesta última encara operativa fins al 26 de març en pertànyer a la temporada d'hivern).

D'aquesta manera, a partir d'avui l'aeroport augmentarà de manera significativa el trànsit de vols, passant de les 13 rutes que ha fet els últims mesos a les 18 que farà a partir d'avui i al llarg d'aquest cap de setmana, en previsió d'estar al màxim d'operatius per Setmana Santa.

De fet, ahir ja van començar a aterrar alguns avions en un dia que va transcórrer amb un trànsit més aviat discret.?Segons Ryanair, les rutes a Billund (Dinamarca) i Baden-Baden (Alemanya) van ser algunes de les rutes que es van activar ahir a la base aèrea de la demarcació. A partir d'avui serà, segons l'aerolínia irlandesa, el torn de rutes com la de Manchester, Bristol, Bournemouth, Londres Luton i Londres Stansted, al Regne Unit; Bremen, Düsseldorf, Frankfurt i Baden-Baden, a Alemanya; Eindhoven, a Holanda; Brussel·les-Charleroi, a Bèlgica; París-Beauvais, a França; Rabat, al Marroc; Trapani i Pisa, a Itàlia (aquest últim amb freqüència diària); Bratislava (Viena), a Eslovàquia; i Crackòvia i Wroclaw, a Polònia.

Les rutes que començaran després de Setmana Santa seran les de Dublín, Knock i Cork (aquestes dues últimes a partir de juny), a Irlanda; Memmingen (Munic), a Alemanya; Maastricht, a Holanda; Malta; Pescara, a Itàlia; Tessalònica a Grècia; Poznan, a Polònia; i Tallin a Estònia. L'aeroport dóna així per finalitzada la temporada d'hivern, que aquest any ha comptat amb només 13 rutes, totes de Ryanair, de les quals repeteixen la majoria: Baden-Baden, Düsseldorf, Frankfurt, Pisa, Eindhoven, Bratislava, Rabat, Crackovia i Wrocklaw. A partir d'ara, a banda de les 29 rutes de Ryanair, també volaran a Girona-Costa Brava altres companyies com Transavia, Scandjet Jet2 o TUIfly (que enllaçarà Àmsterdam amb Girona).